Statický posudek nic neřeší. Je nutné omezit dopravu v ulici i parkování. V době hokejových zápasů je ulice doslova ucpaná auty tak, že by v případě potřeby neprojela sanitka ani hasiči. Takového mínění je Jiří Klempa, který před časem mezi svými sousedy inicioval podepsání petice za vyřešení problémů, které obyvatele ulic Na Vyhlídce a Bala sužují. Jedná se přitom o turisticky zajímavé místo s výhledy do Gránic a známou Marešovou vilou.

Radnice nyní udělala první krok. „Město nechalo aktualizovat statický posudek na opěrnou zeď, která je mimo jiné předmětem petice. Zároveň jedná s Vodárenskou akciovou společností o opravě vodovodu a kanalizace, která by měla předcházet rekonstrukci silnice," sdělila mluvčí města Znojma Zuzana Pastrňáková.

důvody petice:
Petici podepsali lidé bydlící v ulici Na Vyhlídce a Bala. Vadí jim:
• intenzivní doprava a parkování aut v ulici
• bortící se opěrná zeď
• děravé chodníky a silnice

Doplnila, že požadavek na řešení dopravní situace a zejména parkování dostane na stůl dopravní komise. „Až budeme znát výsledky všech jednání, předložíme je k debatě vedení města," doplnila Pastrňáková.

S naznačeným postupem lidé souhlasí. „Statika je jedna věc, ale druhá věc je dopravní zatížení, kvůli kterému se zeď bortí. Ulice není totiž stavěná na takový provoz," uvažoval Klempa.

Naznačil, že chápe skutečnost, že během prázdnin se členové dopravní komise pravděpodobně nesejdou. „Výsledky ale budu chtít znát v září. Na další postup se budu dotazovat nejen telefonicky ale i písemně," slíbil iniciátor petice Klempa.

Opozice si je jistá, že město o neutěšeném stavu v ulici ví již deset let. „Již v letech 2006 až 2010 nechala radnice zpracovat projektovou dokumentaci k rekonstrukci ulic Na Vyhlídce, Bala, ale i Na Valech," poukázal před časem zastupitel Jiří Kacetl.

Podobných havarijních situací ve Znojmě bylo od začátku roku několik. V lednu musela radnice řešit padající omítku na vstupní bráně do Karolininých sadů a uzavřít Muckovu stezku kvůli uvolnění hradební zdi. Na začátku června se zřítila část opěrné zdi ve znojemské ulici Žleby.

Nedávno začala specializovaná firma se zajišťováním padajících kamenů ze skály v ulici U Obří hlavy.