Znojemská charita zřídila pro nemocného chlapce sbírku. „Není to obvyklé, ale pro rodinu je to jediné řešení. Dohodli jsme se, že po aplikaci buněk zaplatíme fakturu zdravotnickému zařízení," vysvětlil ředitel znojemské charity Evžen Adámek.

Svalová dystrofie neboli ubývání svalstva je genetická choroba, která si v těle nemocného neumí vytvořit bílkovinu dystrofin, bez níž svalstvo nemůže fungovat.

Roman Pelán se svojí rodinou pořádá dvacátého devátého dubna v sedm hodin večer charitativní koncert ve znojemském divadle. Vstupné poputuje na léčbu. Akci podpoří písničkářka Tereza Holubová, děti ze Základní umělecké školy Znojmo, klavírista Michal Smrčka se svojí skupinou, brněnská zpěvačka Sára Milfajtová a znojemská zpěvačka Nikol Kotrnetzová. ,,Jsem ráda, že můžu tímto způsobem podpořit a podílet se na nadačním koncertu pro Míšu. Všichni bychom si měli navzájem pomáhat, protože nikdy nevíme, kdy my samotní budeme potřebovat pomoct," řekla Kotrnetzová.

,,Snad se i díky koncertu podaří vybrat peníze, které Míšovi pomohou a bude moct prožít mnoho hezkých chvil se svými blízkými," nechala se slyšet Tereza Holubová. Koncert bude moderovat Milan Jonáš.

Lidé mohou posílat příspěvky v libovolné výši na účet číslo 420 008 3881/6800. Charita vystaví na požádání potvrzení o daru.

TEREZA HOLUBOVÁ