Komplikace zažili také úředníci na Okresní správě sociálního zabezpečení ve Vídeňské ulici ve Znojmě. "Zaměstnanci nemohli pro klienty vyřídit záležitosti, které byly závislé na počítačových databázích. Dohodli se s nimi, že doklady zašle náš úřad poštou. Pokud jde třeba o sepsání žádostí o důchod, nepřišel nikdo. Ale i tak by s ním naše pracovnice sepsaly žádost v klasické papírové podobě a takto se umíme zachovat i v ostatních agendách, " sdělil ředitel správy Radoslav Kraus.

Asi dvouhodinový výpadek proudu vyděsil i studenty ve střední škole v Přímětické ulici. Podle informací redakce Deníku měli někteří z nich rozdělanou práci na počítačích při závěrečných zkouškách. Studenti si naštěstí data zálohovali a tak o práci nepřišli.

Třetí a zároveň závěrečný den prezidenta České republiky na návštěvě Jihomoravského kraje strávil Miloš Zeman v Brně a Kuřimi.
Zeman o návštěvě jižní Moravy: Vrátil bych se do sklípku, když mě pozvou

Na základní škole v ulici Mládeže hlídali učitelé zvonění na hodinkách. "Vyučování výpadek jinak neovlivnil, ve výuce tolik závislí na počítačích nejsme," řekla ředitelka školy Romana Loydová.

Na nedaleké základní škole na náměstí Republiky fungoval podle sdělení vedení školy proud, nešel však internet. "S kolegy jsme museli odložit naplánovanou administrativní práci, byla to nepříjemnost. Jídelna byla pochopitelně v provozu, ale nefungovaly elektronické objednávky," podotkl ředitel školy Zdeněk Mikulič.

Na běh znojemské nemocnice výpadek vliv neměl. "Zaznamenali jsme pouze několikaminutový výpadek, který pokryl záložní zdroj," řekl mluvčí nemocnice Pavel Jajtner.

Závadu sledovali i na znojemské radnici. "Byla to především záležitost E-ONu, který nás o závadě informoval. Chodu úřadu se výpadek nijak zvlášť nedotkl," sdělil starosta Vlastimil Gabrhel.

Čadíkův kinematograf zajíždí vždy v první polovině července do Višňového na Znojemsku. v Letní kino se promění zámecký park.
Letní kina lákají pod ořech i na pláž. Velký návrat chystají ve Strážnici