Město tak reaguje zejména na stížností lidí bydlících v okolí Mariánského náměstí. Ti před časem městu zaslali i petici s žádostí, aby dlouhodobé noční nepořádky vyřešilo. „Nejhorší jsou středy, pátky a soboty. Jakmile zavřou ostatní podniky stahují se návštěvníci do těch, které mají otevřeno do pěti či šesti ráno. Lidé, kteří právě na pátou třeba vstávají do práce, se pak vůbec nevyspí,“ popsala zkušenosti Hana Moravcová, předsedkyně sdružení vlastníků bytů několika domů v ulici 17. listopadu, která s problematickými podniky sousedí.

Velkolepou podívanou na Znojemském historickém vinobraní byl kostýmovaný průvod a historická scéna, která připomněla návštěvu krále Jana Lucemburského ve Znojmě.
Vinobraní ve Znojmě táhlo. Počasí navzdory přišlo přes 80 tisíc návštěvníků

Zastupitelé měli původně dostat na stůl vyhlášky dvě, druhá měla omezit otevírací dobu podniků na třetí hodinu ranní. „Hledali jsme možnost, jak řešit celou věc jinak než vyhláškou. Starosta Vlastimil Gabrhel jednal s majiteli podniků a ti přislíbili, že od října budou zavírat nejpozději ve tři ráno,“ uvedla mluvčí města Zuzana Pastrňáková.

Stejný čas měla podle ní původně určit vyhláška. „Situaci budeme nadále sledovat a vyhodnocovat,“ dodala mluvčí. Zastupitelé budou jednat v pondělí od tří odpoledne v sále radnice ve Obrokové ulici.

Ilustrační snímek.
Na věku našich lidí nezáleží, říkají politické strany před volbami