„Nynější šéf oddělení se rozhodl odejít ve zkušební době. Bližší důvody svého odchodu neuvedl, je to ovšem jeho právo, které musíme respektovat," sdělil místostarosta Jan Grois s tím, že o obsazení postu rozhodne výsledek vyhlášeného konkursu.

„K základním předpokladům uchazeče patří vysokoškolské vzdělání technického směru, vítané jsou zkušenosti z veřejné správy, vzdělání ve stavebním směru či znalost angličtiny nebo němčiny," napsal do zveřejněného ohlášení výběrového řízení tajemník městského úřadu Petr Váka. Zájemci mají přihlášky na radnici doručit do dvanáctého července, vítěz konkursu má nastoupit do funkce k prvnímu srpnu.

Odbor investic a správy nemovitostí města vytvořili před rokem městští radní z tehdejších odborů rozvoje a majetku. Argumentovali přitom zejména potřebou úspor. „Úřad projde postupnou systematickou změnou. Ta je motivovaná nutností šetřit vzhledem k tomu, že město na tom finančně není nejlíp," uvedla tehdy mluvčí radnice Renáta Bártová.

Bývalá vedoucí majetkového odboru Renata Horáková v tom ale viděla účelový postup, který měl zrušit funkci, kterou dříve zastávala. Své odvolání z ní považovala za nespravedlivé a vedla kvůli němu s radnicí soudní spor, který posléze skončil smírem a vyrovnáním.

Nový odbor vede Jana Antošová, v době sloučení šéfka majetkového odboru. Oddělení investic vedl do konce roku bývalý šéf rozvoje Zdeněk Čižmář. Ten radnici opustil formálně dohodou, fakticky mu ale vedení města nakonec ukázalo dveře s odkazem na výsledky kontroverzního auditu fungování radnice v minulém období.

Jak ukázalo i nyní vyhlášené výběrové řízení, stabilní obsazení vedoucího oddělení se od té doby radnici najít nepodařilo.