Podle ředitele se ujaly i novinky, které pořadatelé připravili. „Výborný ohlas měla páteční spanilá jízda historické zemědělské techniky, kterou předvedli přátelé ze sousedního dolnorakouského Retzu. Spolupráci s nimi budeme rozvíjet i nadále. Stejně tak nás těší zájem velkých producentů okurek, kteří se zapojili do nové kategorie naší okurkářské soutěže. I s nimi chceme dál spolupracovat na dalším rozvoji našich slavností,“ dodal Koudela.

Zuzana a Otto Boudovi.
Marmeláda z okurek? Výrobní tajemství, říká Zuzana Boudová

Beseda totiž letos vedle soutěže pro hospodyňky a drobné výrobce připravila dvě kategorie pro firmy. „Jejich výrobky posoudila devítičlenná porota profesionálů. Ta rozhodla, že v kategorii Královská okurka získala první místo firma Efko za své Dětské okurky, druhou příčku získaly okurky Znojmia a bronz porota přiřkla sterilovaným okurkám znojemské firmy Bouda 1883. V kategorii Výběrová okurka zvítězila firma Machland s okurkami Cornchicos a dvě další místa se svými produkty obsadila opět firma Efko,“ vypočítal Koudela.

Vzorky do tradičních soutěží pro domácí producenty o nejlepší sterilovanou okurku a rychlokvašku posuzovala laická porota, jíž nejlépe chutnaly sterilované okurky Vladiímry Molíkové a rychlokvašky Eriky Pelánové.

Chystaná modernizace třiapadesátky ze Znojma do Pohořelic se dotkne i úseku u Miroslavi, kde má vyrůst nová mimoúrovňová křižovatka.
Silnice smrti ze Znojma do Pohořelic se dočká oprav. Za tři miliardy