Znojmo do zápasu vstoupilo se třemi formacemi a bez zraněného Švrčka, odpočívajícího Hamana a také Vaškoviče, který přestoupil zpět do rodné Senice.

Utkání začalo v poměrně svižném tempu. Již v páté minutě nebezpečně střílel Svoboda, ale v cestě jeho rány stála levá tyč Turkovi svatyně. Poté však přebrali iniciativu hosté a ve dvanácté minutě zaznamenali první branku utkání. Plášek ve středním pásmu nepřesně rozehrál a přečíslení tři na dva korunoval krásnou střelou do šibenice slovenský forvard Hudec.

O dvě minuty později obrana orlů trestuhodně chybovala. Za zády nechala úplně volného Vaka a ten svůj nájezd zakončil přesně mezi betony znojemské jedničky Trvaje.

Zanedlouho mohli domácí náskok Mounfieldu snížit. V útočném pásmu předal Svoboda Čachotskému ale ten opět rozezvonil levou tyč branky hostujících. „Jediné, co se nám povedlo byl vstup do utkání. Poté jsme ale díky chybám inkasovali. Zahráli jsme špatně,“ zhodnotil trenér Znojma Pavel Hynek.

V šestadvacáté minutě naposledy udeřili hosté. Svoboda ztratil před vlastní brankou puk a po přihrávce Brabence už neměl podruhé skórující Hudec mnoho práce.

Od poloviny zápasu mohli diváci sledovat mnoho zmatků a nepřesných přihrávek na obou stranách. Do konce druhé třetiny měli šanci po faulech Procházky a Bičánka hosté, ale jejich přesilovka pěti proti třem však zůstala nevyužita. V posledních deseti minutách utkání se Orli často usazovali v obraném pásmu hostů. Nejdříve se sám před Turkem ocitl Beroun, ale překonat zkušeného gólmana se mu nepodařilo. V další šanci pomohla do třetice po střele Meidla Turkovi tyč.

A když tři minuty před závěrečnou sirénou domácí nevyužili ani dvojnásobnou přesilovku, připsali si České Budějovice do tabulky skupiny B další tři body. „Ve druhé třetině jsme předváděli řadu nepřesností a poslední třetina se spíše dohrávala,“ smutně podotkl Hynek. Jeho protějšek na lavičce Mounfieldu byl mnohem spokojenější. „Po dvou brankách, které jsme vstřelili, jsme kontrolovali utkání. Vynikající výkon podal i brankář a od toho se to celé odvíjí. Vyhráli jsme a teď hurá domů,“ řekl spokojený kouč Českých Budějovic Josef Jandač.

Znojemští Orli - Mountfield České Budějovice 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Branky: 12. a 26. Hudec, 14. Vak. Rozhodčí: Homola - Hejduk, Křivský. Vyloučení: 7:7. Bez využití. Diváci: 1057.