I pro něj byla pondělní srážka s kusem dřeva premiérovým zážitkem. „Nic takového jsem nikdy předtím nezažil. Jeli jsme s autoškolou po hlavní silnice ze Znojma směrem na Lechovice. Před námi jelo nákladní auto s kládami ve dvou řadách,“ vzpomíná na pondělní jízdu Sochor.

Když náklaďák podjížděl za Dobšicemi železniční viadukt, zavadilo horním kmenem v první řadě o spodní část mostu.

„Od něho odlétl kus kůry a celá kláda se o kus posunula. Zůstala však nahoře. To už jsme ale začali brzdit. Kláda totiž strčila do dalšího kusu kmene za sebou a ten se v mírném kopečku asi dvacet metrů za viaduktem sesunul dolů na zem a od silnice se odrazil přímo na kapotu našeho auta. Poničil kapotu a rozbil přední sklo,“ popisuje detaily učitel.

Díky tomu, že v tu chvíli jelo auto rychlostí už asi jen čtyřicet kilometrů v hodině, vyvázli oba cestující bez zranění. „Na brzdě jsme ale stáli oba. Byl to šok, pro žáka asi větší. Jedna z prvních jízd a hned kláda na předním skle,“ říká po dvou dnech od havárie již pobaveně Sochor.

Řidič náklaďáku po chvilce zastavil, protože si všiml, že se něco děje. Policie na sebe nenechala dlouho čekat.

„Zjišťovali dokonce, jestli se nárazem neposunul železniční most. Ale všechno bylo v pořádku. Škodu na mém autě odhadli na pětačtyřicet tisíc korun. Důležitější je, že se nikomu nic nestalo. Jet na stejném místě povolených devadesát kilometrů v hodině, tak jsme to nemuseli přežít,“ dodává.