Jevišovičtí policisté vyšetřovali o víkendu sedm dopravních přestupků, jednou řešili občanské soužití a třikrát majetkové přestupky. Jedná se většinou drobné krádeže či poškození věci.

Muži zákona z Moravského Krumlova vyšetřovali tři majetkové přestupky. „Neznámý pachatel zde odstřihl kabel u radaru na měření rychlosti vozidel, který byl umístěn na sloupu elektrického vedení. Škoda činí dva tisíce korun,“ upřesnila mluvčí. Prosiměřičtí policisté vyšetřovali šest přestupků v dopravě a jeden proti majetku. „Zloději ukradli v Tvořihrázi kovový šrot za čtyři a půl tisíce korun. Je to škoda, která se blíží k hranici trestného činu,“ sdělila mluvčí. Policisté z Vranovska šetřili ve dvou dnech čtyři dopravní přestupky a dva v souvislosti s majetkem.

Právě tyto přestupky nejvíce zatěžují policisty na obvodních odděleních, přičemž denně policie registruje jednatřicet nových přestupků. Od začátku tohoto roku evidují policisté na Znojemsku tisíc tři sta trestných činů a přes osm a půl tisíce přestupků.