„Možnost úmyslného zapálení prověřujeme od samého začátku. Celá věc je ale stále v šetření a nebudeme se k ní dále vyjadřovat,“ řekl mluvčí policie Jan Křepela. Dodal ale, že kriminalisté zpracovávají další expertízy. Skoupí na informace jsou i hasiči. „Na žádost policie nebudeme zveřejňovat žádné údaje,“ řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Požár velkoskladu obuvi muselo na sklonku minulého roku řešit pět hasičských jednotek. Likvidovali ho šest a půl hodin. Vyšetřovatelé také zvedli původně odhadovanou škodu, způsobenou ohněm, o více než třetinu. Celkem na pětatřicet milionů korun.

Požár zničil střechu objektu a vnitřní zařízení včetně uskladněného zboží. Částečně poškodil také kanceláře firmy v administrativní části haly.

Ve skladu bylo zboží firmy Numero Uno. Okolnosti požáru a dopad pro společnost ale Znojemskému deníku nechtěli zástupci firmy sdělit. „Do medií se nechci vyjadřovat,“ řekl po požáru majitel společnosti Luděk Navrátil.

Firma Numero Uno je výhradním dovozcem mnoha světových obuvnických značek do České republiky. Společnost byla založena v roce 1995. Prostřednictví svých obchodních zástupců pokrývá území celé České republiky. Nabízí dětské, dámské, pánské i sportovní boty. Ročně na českém trhu podle svých webových stránek umístí až tři sta tisíc párů bot.

Požár velkoskladu obuvi byl druhým nejničivějším na Znojemsku v loňském roce. Ten nejhorší se odehrál na jaře v Citonicích. Shořela tu sušička zeleniny Agrodružstva Jevišovice. Vyšetřovatelé vyčísli škodu na čtyřicet milionů korun. Oheň zapříčinilo nesprávně umístěné topidlo.