„Pětadvacetiletý mladík má na svědomí vloupání do bazaru v obci Dyje, zemědělského objektu a zubní ordinace v Hodonicích a Valtrovicích,“ řekl policejní mluvčí Jan Křepela. Později mu kriminalisté připsali i vloupáni do restaurace v Božicích. Svými krádežemi na přelomu ledna a února způsobil muž z Prosiměřicka škodu sedmadvacet tisíc. Hrozí mu až tři roky vězení.

Tento týden ale vloupaní do domů a podniků na Znojemsku pokračovala. V noci na čtvrtek si zloděj vyhlédl obchod domácími potřebami na náměstí Svobody ve Znojmě. Překonal několik zabezpečení od visacích zámků po zamřížované okno, ke kterému se musel dostat po žebříků. Z prodejny si ale nakonec nic neodnesl. Nepodařilo se mu vypáčit pokladnu. Poničením zařízení způsobil sedmitisícovou škodu.

Nad středečním ránem zase majitel jen na poslední chvíli zabránil vykradení svého domu ve Tkalcovské ulici. Zloděj se dostal už do sklepa, pak byl ale vyrušen a z místa utekl.

Zatím největších letošní série krádeží se stala hned na začátku roku. Zloděj nebo skupina zlodějů tehdy vykradla osm bytů ve Znojmě a Oblekovicích. Způsobili škodu šest set dvacet pět tisíc korun. Policie po nich stále pátrá.