"Jen za prvních deset dnů předprodeje prodal RegioJet již tisíce jízdenek z a do Maďarska a hned první den provozu se jedná o stovky cestujících, kteří novými spoji cestují do a z destinací v Maďarsku,“ uvedl RegioJet v tiskové zprávě.

Z Prahy do Budapešti dosud jezdí po železnici jen České dráhy. RegioJet chce nové zákazníky získat hlavně cenou. Nejlevnější jízdenky začínají na 399 korunách v low cost třídě, z Brna za 249 korun. „Je to konec drahého cestování vlakem mezi Českou republikou, Maďarskem a Rakouskem,“ říká Radim Jančura, majitel společnosti RegioJet.

Srážka nákladního a osobního vlaku u Českého Brodu.
Komplikace kvůli nehodám na železnici: Českým drahám chybějí vlaky

RegioJet není o tolik levnější při nákupu jízdenky dopředu: Včasná jízdenka Evropa vychází u Českých drah na 548 Kč, tedy o 11 korun dráž, než jízdenka RegioJetu ve třídě Standard. Počet jízdenek za tuto cenu je ale u ČD omezený, zatímco RegioJet nabízí jednotnou cenu bez ohledu na čas nákupu. Cenový rozdíl se ukazuje při nákupu jízdenky například na dnešní den: nejlevnější jízdenka Českých drah je za 1869 Kč.

RegioJet jezdí do/z Budapešti dvakrát denně v každém směru. Z Prahy odjíždí v 5:20 a 13:20, v Budapešti zastavuje ve stanicích  Budapest Kelenföld a Budapest Deli (jižní nádraží), kde je přestup na metro. Zpět odjíždí v 7:45 a 15:45.  „Jdeme rozhýbat nabídku železničního spojení tam, kde cestující zatím platí stávajícím dopravcům nesmyslně drahé jízdné,“ řekla ředitelka vlakové a autobusové dopravy RegioJetu Ivana Kašická.

Zvýhodněná vstupenka do lázní

RegioJet chce linku využít nejen pro přepravu do Budapešti, ale i pro zákazníky toužící po termálních lázních. S provozovateli lázní Flexum ve městě Mosonmagyaróvár se dohodl na zvýhodněné vstupence za 99 Kč na celodenní vstup. Jinak stojí vstupenka 10 eur.

Odstavené letadlo ČSA.
ČSA začne rozdávat výpovědi. V první vlně firmu opustí 144 zaměstnanců

„Výlet do lázní se dá přitom vlakem RegioJet z Prahy, Brna, Vídně a dalších měst přitom absolvovat jako jednodenní – s příjezdem ráno v 10:30 hodin a odjezdem v podvečer v 17:25 zpět. Je to další tip na cenově dostupný výlet za koupáním; cestující samozřejmě mohou zamířit také do lázní v Budapešti nebo Györu,“ uvedl RegioJet v tiskové zprávě.