Zadání a suroviny měli všichni stejné, ze tří kilogramů hovězího masa a tří kilogramů cibule od pořadatelů vyrobit deset litrů hovězího guláše. První zářijovou sobotu se v Tssovicích do díla pustilo dvacet čtyřčlenných týmů. „Gulášfest jsme pořádali letos po desáté. Letos se sešlo o něco víc diváků i soutěžních družstev než v předchozích letech. Vedle místních týmů jsme tu měli i soutěžící z Českých Budějovic, Brna či Znojma. Podmínky měli všichni stejné, objednali jsme hovězí z jednoho kusu dobytka. Každý tým dostal po třech kilech masa a cibule udělal guláš po svém. A skutečně, každý guláš byl trochu jiný,“ uvedl starosta Tasovic Petr Vašina.

První sobota v září patřila na prostranství u znojemské rotundy festivalu znojemských vn.
To nejlepší u rotundy. Festival znojemských vín nabídl 374 vzorků

Všechny guláše ovšem asi pěti stovkám návštěvníků zábavného odpoledne docela chutnaly. „Snězeno bylo za půl hodiny. Návštěvníci také svým hlasováním rozhodli o hlavních cenách. Nejvíce jim chutnal guláš našich tasovických dobrovolných hasičů. V hlasování o nejsympatičtější tým jsme vzhledem k rovnému počtu bodů ocenili dvě nejlepší družstva, opět obě tasovická, a to Piráty a TJ Sokol Tasovice,“ dodal starosta Vašina.

První zářijová sobota ve Slupi tradičně patřila Slavnostem chleba.
Dva tisíce bochníků. Slup voněla a zpívala, užívala si slavnosti chleba