Letos ještě oslaví třicet let od svého založení v roce 1990 dvojjazyčné gymnázum, které je jedním ze čtyř typů studia, které gymnázium nyní nabízí: tyřleté pro žáky z 9. tříd základních škol, osmileté pro žáky z 5. tříd a šestileté dvojjazyčné pro absolventy 7. tříd, které je podporováno rakouským ministerstvem školství.

 Za třicet let zde absolvovala řada studentů, přičemž většina z nich je úspěšnými osobnostmi u nás i v zahraničí. Podle názorů těchto absolventů jim studium na tomto typu gymnázia otevřelo velké možnosti uplatnění se v budoucím povolání.

Masopust v Němčičkách.
V Němčičkách o masopustu chlapy oholí, ženským vydrhnou kolena

Absolventi dvojjazyčného studia jsou nejen výborně jazykově vybaveni, ale jsou také zvyklí na komunikaci v cizím jazyce, obecně jsou obdařeni větším rozhledem a zkušenostmi v komunikaci. Intenzivněji cestují, nemají obavu vyjadřovat a prosazovat svoje názory.

V 1. a 2. ročníku studia na gymnáziu prochází studenti důkladnou jazyková přípravu, př které dosáhnou jazykové úrovně maturanta, od 3.- 6. ročníku mají výuku některých předmětů v německém jazyce a větší počet vyučovacích hodin je také věnován výuce angličtiny.

Poškozenou opěrnou zeď v lokalitě Jáma ve Starém městě bude Znojmo sanovat.
Na stav v Jámě se byl podívat statik i hasiči. Než nastoupí firma, zeď zapřou

Na škole působí dva rakouští lektoři na výuku předmětů vyučovaných v němčině, jeden anglický učitel a řada ostatních vyučujících absolvovala studijní praxi v Rakousku či Německu.

Škola tedy klade důraz na všechny vyučované předměty, neboť se předpokládá, že se absolventi budou nadále vzdělávat na některé z vysokých škol jak u nás, tak v zahraničí. Ve vyšších ročnících se studenti mohou v jednotlivých předmětech profilovat již směrem ke svému dalšímu studiu. K tomu musí být samozřejmě vybaveni výbornými znalostmi v oboru, který si vyberou, ale i dobrými jazykovými dovednostmi, aby mohli studovat v zahraničí nebo v rámci osnov některé české vysoké školy využít semestrálního pobytu na univerzitách v cizině.

Zastupitelstvo Miroslavi.
Starosta Plechatý seděl na dvou židlích, kritizují někteří zastupitelé Miroslavi

Maturitní zkouška z němčiny je uvedena na seznamu standardizovaných jazykových zkoušek vydaném ministerstvem školství, kromě toho studenti dvojjazyčného gymnázia skládají jazykové certifikáty úrovně B2, C1 a někteří i C2, což je úroveň znalosti jazyka téměř rodilého mluvčího.

Drahomíra Denerová