Začneme týmem starších žáků. Ti do turnaje nevstoupili dobře a prohráli s dobře bránícím týmem z Pardubic 1:3. Druhý zápas jsme tedy museli vyhrát a pokud to jen trochu půjde, nastřílet co nejvíce branek.

Děti v Citonicích skotačily na maškarním karnevalu. Foto: archiv obce
Děti skotačily na maškarním v novém citonickém obecním sále

Jihlavu jsme sice 3:2 porazili, ale na postup to bylo málo. Ve vyrovnané skupině, kde každý jednou zvítězil jsme měli záporné skóre. Tím pádem jsme skončili na třetím místě. O jeden gól nám utekl postup na republiku, na kterou postoupila ZŠ Seifertova Jihlava.

To nemění nic na tom, že tento tým za své působení na naší škole dokázal opravdu hodně. Několikanásobná účast na republikových finálových turnajích a dvě bronzové medaile mluví za vše. Hoši děkujeme!

Sestava týmu:
Pechura Jakub, Dočekal Jan - Hoch Tadeáš, Čech Jakub, Martinek Michal, Petržela Radek, Držmíšek Matyáš, Šťastník Dennis, Hamřík Jan, Částek Richard, Sobek Kryštof, Keberle Michal, Myslík Josef, Tesař Martin, Matoušek Ondřej.

Svůj masopust oslavili lidé i v Damnicích. Foto: archiv obce
Obrazem: Masopust v Damnicích doprovázelo víno i zabíjačkové speciality

Kvalifikace mladších žáků se vyvíjela hned od začátku lepším směrem. Kluci vstoupili do turnaje vítězně, když porazili ZŠ Studánka Pardubice 8:3. Svoji týmovou pohodu si přenesli i do druhého zápasu, kde zvítězili nad ZŠ Štáflova Havlíčkův Brod 3:1. Celkem bez problému si došli pro první místo a vybojovali si postup mezi nejlepších šest týmů naší země.

Finálový turnaj se odehraje 16. - 17. dubna v dalekém Trutnově - Hostinné.

K tomuto týmu nutno podotknout, že úspěch v kvalifikaci nepřišel zadarmo. Základní kámen úspěchu byl brankář Jan Ochman, který měl zraněný kotník a celý měsíc před turnajem nosil berle, se kterými přišel i ráno k autobusu. Všechny překvapil, když řekl, že to v bráně zkusí. Honza odhodil berli, odkulhal do brány a i přes zákaz lékaře odchytal skvěle oba zápasy. Kluci před ním se postarali o zbytek a zaslouženě si zahrají v dubnu o medaile.

Citonice slavily masopust. Foto: archiv obce
Citonický masopust podpořil školu a školku

Sestava týmu:
Ochman Jan, Štraus Ondřej - Vavřina Martin, Damian Jelínek, Frimel Filip, Novotný Adam, Hlávka Jan, Jaroš Jakub, Herman Ondřej, Přibyl Matyáš, Martinek Matej, Navrátil Michal, Jedlička Jiří, Mareš Mikuláš, Drozd Lukáš.

Jan Vyskot