„Během prvních tří měsíců tohoto roku se naši žáci mohli zlepšovat ve svých kuchařských a estetických dovednostech v zájmových kroužcích, které vedli učitelé odborného výcviku oboru Kuchař-číšník. Žáci měli možnost vyzkoušet si přípravu mini moučníků a upéct si svůj dort. Účast byla hojná a výsledky nad očekávání. A co mě nejvíc těší? Vidět nadšence při práci a slyšet, že si ten náš voňavý obor zvolili správně!” sdělila Zuzana Sedláková, učitelka odborného výcviku.

Kroužek, který se věnoval přípravě sushi, vedla Dagmar Hudečková. „Fotografie zachycující nadšené výrazy žáků, když vytvoří své první sushi, vypovídají mnohé. Ale jak všichni jistě víte, není nad prožitek, to se z fotografií vyčíst nedá. A já mám štěstí, že jej mohu s žáky zažít na vlastní kůži.“

Sdílíte vášeň pro malované kamínky? Podlehl jí i malíř Vojtek, kvůli hospicu
Sdílíte vášeň pro malované kamínky? Podlehl jí i malíř Vojtek, kvůli hospicu

„Naši žáci měli možnost přiblížit se také Itálii, kdy jsme se věnovali výrobě několika druhů těstovin. Ravioli, Papardelle, Penne, Gnochi, spaghetti, poslední jmenované pak žáci připravili v pokrmu Carbonara. Nechyběla samozřejmě příprava omáček,“ dodala Michaela Bednaříková.

A jaké výzvy žáky čekají? Těšit se mohou na kroužky pekárenské výrobky či techniky kulinářského umění. Žáci si na znojemské Přímce již rezervují termíny.

Ludmila Karpíšková