Jak uvedla asistentka pedagoga Hana Brančová, strom rozzářil nádvoří školy v pět hodin odpoledne. Role moderátora se chopil žák sedmé třídy Jakub Soviš. „Zazpíval sbor, děti navštěvující divadelní kroužek promluvily o vánočních tradicích a sourozenci Ritterovi zapěli hit Srdce nehasnou,“ sdělila Brančová.

Moderátor Soviš přiznal, že na začátku akce cítil trému. „Nervozita však brzy opadla, dostal jsem se do svého živlu a užil si to,“ hodnotil Jakub Soviš.

Mimo kulturních vystoupení si pracovníci a žáci školy v Pražské ulici pro návštěvníky připravili i vánoční trhy. „Na nich děti prodávaly vlastní výrobky jako svícny a ozdoby. Diváci mohli ochutnat mimo punče i svařák, domácí cukroví a mikeše,“ dodala Brančová.

Nové infekční oddělení má za 65 milionů korun Nemocnice Znojmo.
Nemocnice Znojmo má nové infekční oddělení za 65 milionů. Brzy začne sloužit

Srdečnou atmosféru si užila i Petra Vocílková. „Událost se mi moc líbila. Na tržišti jsem si nakoupila vánoční dárky, dala si punč a ochutnala cukroví,“ pronesla s úsměvem na rtu Vocílková.

Ta se s desítkami dalších účastníků zaposlouchala i do hudebního vystoupení, jež s žáky připravily učitelky z prvního stupně. Rozsvěcení stromu ukončil společný zpěv všech přítomných, kteří školní nádvoří rozezněli hitem Půlnoční.

(lb)