Tříkrálové setkání příznivců zdravého pohybu pořádal už podruhé práčský spolek Matky v běhu. „Do organizace se zapojila obec, hasiči, práčské ženy i fotbalisté. Na start se postavilo sto sedmdesát běžců, dalších padesát lidí se přidalo na vycházku a vyběhlo i šedesát dětí,“ uvedla Jana Zbořilová z pořádajícího spolku Matky v běhu.  Jak dodala, velký zájem pořadatele potěšil. „Po loňské zkušenosti, kdy nám velký zájem o první ročník vysloveně překvapil, jsme tušily, že i letos přijdou běžci z dalších klubů na Znojemsku a další účastníci a z toho, že se jich sešlo tolik, máme samozřejmě radost,“ pokračovala Zbořilová.

Cílem tříkrálového běhu bylo podpořit mladou ženu s těžkým postižením žijící s matkou v Dyji. „Díky štědrosti účastníků a partnerů jsme získali 161 625 korun. Všem velmi děkujeme. Dívka a její maminka potřebují například motorek k vozíku, zvedák do auta a další pomůcky,“ vysvětlila Zbořilová.

Spolek podle jejích slov chystá i další akce. „Už přemýšlíme o třetím ročníku tříkrálového běhu, na jaře chystáme pro děti velikonočního zajíčka a uvažujeme i o dalších akcích zejména pro děti, které by spojily zábavu a zdravý pohyb,“ naznačila Zbořilová.