Trenérovi 1. SC Milanu Volfovi dělala vrásky na čele ostýchavost jeho svěřenců. V úvodním dějství tak musel dvakrát střídat. „Špatným a bojácným pohybem jsme míč neudrželi vepředu,“ sdělil kouč hostů pro klubový web.

Fotbalisté Tasovic (v bílém) prohráli v sobotu na hřišti Břeclavi 0:2. První branku dostali už v úvodní minutě. Foto: Jaroslav Kicl
Sokolům utekl úvod. MSK je překvapil rychlými brejky

Dle jeho slov se po změně stran hra zlepšila. Následně však začaly petřkovický trávník bičovat proudy deště. „Hráli jsme proti silnému větru. Při brance jsme neodkopli míč, který se přibrzdil v kaluži a domácím se podařilo skórovat,“ vzpomínal na jedinou branku střetnutí Milan Volf.

Klíčový duel

Borce od rakouských hranic čeká další utkání již zítra. V atraktivním regionálním derby zajíždí do divizních Tasovic v rámci MOL Cupu. „Je jasné, že budeme chtít v poháru v Tasovicích postoupit. Ještě se s mými asistenty poradíme, jak postavíme jedenáctku a koho nasadíme,“ předestřel Volf.

Petřkovice - Znojmo 1:0
Poločas: 0:0. Branka: 81. Strakoš. ŽK: 3:3. Rozhodčí: Kolář – Zaoral, Mrázek. Diváci: 200.
Sestava Znojma: Koukal – Zedníček (79. Garčic), Vocílka (88. Pohanka), Krakovčík, Pacula, Moravec, Malár, Okleštěk (83. Longo), Contreras, Štrombach (33. Řehola), Bašič (23. Poláček). Trenér: Milan Volf.

Znojemští musí soustředit své síly hlavně na mistrovské utkání MSFL v pátek, kdy doma uvítají mančaft Dolního Benešova. V tzv. tabulce pravdy (pomyslný žebříček, který určuje, kdo sestoupí. Byla zavedena kvůli nejistotě spojené s pandemií koronaviru. Stačí odehrát polovinu utkání, a kdyby nastaly problémy, soutěž může být jasně ukončena – pozn. red.) disponují zatím nula body. „Potřebujeme nad nimi vyhrát, abychom v tabulce pravdy neměli minusové body,“ dodal trenér 1. SC.

Ilustrační foto. Ze zápasu Jimi Vyškov - Praga Praha.
Ragbistům Vyškova první ligový krok nevyšel. Odvážné plány ale nemění

Šance na vítězství nad Benešovany vidí optimisticky. „Mají v normální tabulce nula bodů, kdežto my tři, takže musíme bezpodmínečně vyhrát, abychom se odpoutali od spodku žebříčku a měli klidnější další práci,“ uzavřel stratég Znojma.