Trenér Václav Dvořák přebral mužstvo divizních Tasovic koncem loňského roku. Ještě s nimi stihl absolvovat jeden zápas proti U19 1. SC Znojmo. Pak přišel půl rok bez fotbalu, omezení trénování a zrušení amatérských soutěží. Své svěřence začal pravidelně vídat až před pár týdny.

Znojmačka Irena Šinkovič dva roky po sobě trénovala na Pražský maraton, který se loni ani letos nekonal. Běžkyně proto 42kilometrovou trať absolvovala doma na Znojemsku.
Šinkovic zrušili Pražský maraton. Nazula tenisky a zaběhla ho na Znojemsku

Tasovičtí už dokonce opět okusili, jaké je vyběhnout na zelený pažit. „Dostali jsme se už i na travnaté hřiště, které je pěkně opravené. Tento týden nás vzhledem k počasí čeká umělka,“ dodal kouč TJ. Ať už na umělém povrchu, anebo trávě, fotbalisté obce nad řekou Dyjí nezažívají klasický režim. „Zatím celotýdenní dřina nevyvrcholí utkáním,“ krčil rameny Dvořák.

Ten domluvil čtveřici přátelských klání, ale neví, jestli na ně budou moci přijít diváci. „Termíny máme, ale otázka ohledně fanoušků je spíše na vedení klubu. Je dost možné, že budeme hrát za zavřenými dveřmi. Mužstva dojedou v autech, odehrají a pojedou pryč. Do šaten ani sprch je nepustíme,“ upozornil kormidelník TJ. Na programu jsou střetnutí s týmy Moravského Krumlova, Sparty Brno a Svratky Brno z krajského přeboru a třetiligovými Rosicemi.

Hráčkám Moravského Krumlova skončila extraligová sezona. Stolní tenistky z města nad řekou Rokytnou však už vyhlížejí nový ročník. Za měsíc mají jet na turnaj do Chorvatska.
Sotva Krumlovankám skončila sezona, už vyhlížejí novou

Sokolové skončili v nedohraném ročníku 2020/2021 na devátém místě. „Oficiální přípravu na příští ročník zahájíme v polovině července. Od sedmého srpna snad pak normálně začne podzimní část. Přáli bychom si uspět a být lepší, než vloni,“ řekl Dvořák.

Kádr zůstane velice podobný. „Někteří kluci jsou zranění. Nově s námi trénuje Jiří Veselý, který chodil po Rakousku a teď se uchází o triko Tasovic v rámci testování. Je to kluk velice šikovný,“ chválil trenér sokolů.

Loni v srpnu zažili práčští fotbalisté (v růžovém) největší zápas historie. Štěpán Zimek (uprostřed) byl u toho, když před kamerami ČT hrálo tamější FK s Jaroslavicemi.
Když dojela televize, to byl pro Zimka největší zážitek

Kapitánskou pásku nadále bude navlékat Roman Švarc. „Do těchto věcí bych nechtěl zasahovat novou volbou, ten mančaft po své vůli, i když za bývalého trenéra, zvolil Romana Švarce a nevidím absolutně problém,“ uzavřel Dvořák.