Zatímco jádro tasovického týmu zůstalo nezměněno, Břeclav se potýká s odchody a zraněními a nasazuje mladé méně zkušené hráče. „Věděli jsme, že soupeř nebude po odchodech hráčů tak silný. Jen prvních deset patnáct minut nás trochu trápil, protože má v mančaftu mladé, dravé kluky. Ještě ale nejsou tak sehraní. Měli jen náznaky šancí a my jsme zaslouženě vyhráli,“ prohlásil kapitán Tasovic Zdeněk Mička.

Tasovice vyhrály díky dvěma rychlým brankám v závěru druhého poločasu. „Byl to typický zápas na úvod sezony. První poločas byl z naší strany neurovnaný, paradoxně jsme ale dali dvě branky po chybách domácí obrany. Ve druhém poločasu se naše hra zlepšila, ale ještě to nebylo ono. Herně to ještě neladilo. Spokojený jsem tak jen s výsledkem a se ziskem tří bodů,“ zhodnotil tasovický trenér Miroslav Steinhauser.

Loni prvoligová Jihlava potvrdila roli favorita a ve třetím kole druhé ligy si připsala třetí vítězství, když porazila Znojmo (v modrém) jasně 3:0.
Exligová Jihlava válí dál. Po Zbrojovce nasázela tři góly také Znojmu

Břeclavské mužstvo nenastoupilo kompletní a dva góly inkasovalo po vlastních pochybeních. „Chyběla nám z různých důvodů řada zkušených hráčů. V základní sestavě jsme tak měli hned sedm fotbalistů mladších než dvacet let. V tomto světle jsme neodehráli tak špatné utkání. Do 42. minuty jsme hráli to, co jsme chtěli, ale bohužel všechnu práci zhatila dvouminutovka ze závěru prvního poločasu. Nejprve jsme inkasovali po dobře zahrané standardce, druhý gól jsme pak dostali po hrubé individuální chybě stopera. Pro náš mladý tým pak bylo těžké se zápasem něco udělat,“ konstatoval trenér Břeclavi David Pazdera.

Břeclav - Tasovice 0:2 (0:2)
Poločas: 0:2. Branky: 43. Odehnal, 44. Fukal. ŽK: Simandl, Mráz – Hrazdílek, Fukal. Diváků: 100. Rozhodčí: Hovorka Miroslav, Galář Jakub, Mayer Petr, Volf Rudolf.
Tasovice: Konvalina – Hrazdílek, Mička (46. Čermák), Blahoudek, Lapeš, Horáček, Rapouch, Odehnal, Fukal (79. Heneš), Garčic, Švarc.

To Tasovicím soupiska problém nedělá. Kádr zůstal v podstatě stejný jako vloni. Jen do něj přibyl útočník Jan Landšperský, který se vrátil z Rakouska a na hostování přišel obránce Daniel Odehnal z 1.SC Znojmo FK , který se uvedl brankou. Tasovičtí tak mohou myslet opět na přední místa v tabulce. „Favorité divize budou Blansko, Lanžhot a Rosice. My se jim to budeme snažit znepříjemnit a obrat je o body,“ smál se znojemský kapitán Mička.

Kapitánskou pásku nosí už mnoho sezon. „Myslím, že už je to šestá sezona. Nehlasujeme, kdo bude kapitán. Není důležité, kdo jim je. Je to jen formalita,“ řekl Mička.

Tasovice mají na rozjezd dobrý los zápasů. Tři utkání odehrají doma. Poté je bude čekat velmi těžké utkání venku proti Blansku.

Téměř dvoumetrová díra vznikla po propadu silnice na břeclavském sídlišti Na Valtické.
Břeclav se propadá, zlobí se lidé. Volají po lepší údržbě kanalizační sítě