V pátek Znojemští zamířili do Ostravy. Tamní Baník jejich obranu překonal až v samotném závěru. Minutu před koncem vsítil jedinou branku duelu snajpr Milan Baroš. „Odehráli jsme kvalitní zápas se čtvrtým celkem prvoligové tabulky. Utkání směřovalo k remíze, bohužel nás překonal Baroš. Baník nastoupil téměř v kompletní sestavě, my navíc dvakrát trefili tyčku. Teď výkon musíme přenést do mistrovských klání,“ sdělil trenér Znojma Leoš Kalvoda.

Pro jeho tým šlo již o čtvrtý přátelský zápas od startu druhé nejvyšší soutěže. To Brňané přípravná utkání do přestávek nezařazují. „Rozdíl mezi Zbrojovkou a námi je, že nemáme juniorku. V Brně tak hráči, co se nedostávají na trávník, nastupují tam. My jim musíme zajistit zápasové vytížení touto cestou,“ objasnil stratég.

Hokejoví talenti brněnské Komety Radek Kučeřík a Jan Mlčák.
Běsnění Rusů? Ostuda, shodují se mladíci Komety o hromadně bitce

Ve Zbrojovce naopak dali prostor fanouškům. Červený celek uspořádal ve čtvrtek den otevřených dveří. Zájemci si prohlédli klubové prostory, někteří si i zatrénovali s prvním týmem. „Dva fanoušci Zbrojovky s námi absolvovali tréninkovou jednotku. Jinak jsme minulý týden prodělali silové a kondiční testy. Také teď trénujeme dvoufázově. Obvykle je první trénink na hřišti, druhý v posilovně,“ přiblížil stoper Petr Pavlík.

Náročnější program


Podobně jsou na tom i Znojemští. „Víc teď běháme na tartanu a denně míváme dva tréninky. Je to náročnější, věnujeme se jiným věcem než obvykle. Jsem rád, že tady přestávku prokládáme přátelskými duely. Neztratíme tak zápasový rytmus. Souboj v Ostravě byl zajímavý. Hráli jsme s prvoligovým týmem, takže nás to motivovalo samo o sobě. Jinak je samozřejmě těžší se vyhecovat,“ uvedl znojemský univerzál Jan Mudra.

Program při reprezentační přestávce• Zbrojovka:
Uspořádala den otevřených dveří pro diváky, dva z nich si přitom zatrénovali s A týmem.
• Znojmo:
Sehrálo přátelské utkání s prvoligovým Baníkem Ostrava, které prohrálo 0:1. Zápas rozhodl v závěru Milan Baroš.


O předchozí reprezentační pauze čelil spolu se spoluhráči Karviné a diviznímu Blansku. Minulý týden je prověřil krapet věhlasnější tým. „Je lepší hrát proti silnějším protihráčům. Prvoligové týmy chtějí hrát a zápasy většinou nepostrádají kvalitu. Baník byl dobrý soupeř. V takovýchto zápasech nejde o body, takže máme prostor zkoušet nové taktické prvky. Nahrává to i hráčům, kteří jsou noví či na zkoušku, aby se sehráli,“ vyjmenoval výhody přátelských střetnutí Mudra.

V Brně mezitím absolvovali již druhou přestávku pod novým koučem Pavlem Šustrem. „Všichni víme, co chce trenér hrát. Jen to musíme na hřišti plnit, abychom byli úspěšní. Pro pauzu trenéři zvolili variantu, že natrénujeme, co je třeba, a pak nás nechají odpočinout. V týdnu jsme pracovali tvrdě, takže jsme dostali volný víkend,“ řekl obránce Zbrojovky Pavel Eismann.

Ten přišel do Zbrojovky letos v létě. Předtím odrážel útočníky v dresu Karviné a představil se i v první lize. „Nemyslím, že se tréninky nějak liší. Záleží spíš, jaký trenér vyznává styl a čemu se věnuje. Rozdíl je samozřejmě v kvalitě. Ve druhé lize jsou týmy se spoustou mladých kluků, co teprve nabírají zkušenosti. V tréninkovém procesu nicméně rozdíl nevidím,“ zakončil čtyřiatřicetiletý bek.

JAROSLAV GALBA

Zápas Ligy mistrů mezi Kometou Brno a EV Zug ze Švýcarska.
Kometa v posledním zápase skupiny Ligy mistrů podlehla Zugu 1:2