Znojmo si nevýrazným výkonem od začátku koledovalo o malér. Ten se dostavil těsně před přestávkou, kdy hostující celek přidal k úvodní trefě další dva góly a prakticky rozhodl. Ve druhé půli se tak zápas spíš už jen dohrával.

„Chtěli jsme si už výsledek pohlídat a čekat na brejky, což se nám celkem dařilo, ale bohužel jsme žádný z nich neproměnili. Naše vítězství bylo zasloužené, pohybovali jsme se lépe než Znojmo a v první půli jsme byli i produktivní,“ poznamenal pardubický trenér Jiří Krejčí.

Předminulou sezonu se Jordan Antonio Brown vydal hledat štěstí do Německa. Zakotvil v rezervě bundesligového Hannoveru 96 a klub opustil po dvou letech bojů ve čtvrté německé lize.
Znojmo posílil odchovanec Arsenalu. Na hrot se může postavit proti Pardubicím

To domácímu Leoši Kalvodovi po utkání moc do řeči nebylo. „Takový výsledek se těžko hodnotí. Abych řekl pravdu, tak na zápase moc pozitivních věcí nebylo. Je fakt, že u prvních dvou branek měly Pardubice štěstí, ale my jsme jim k tomu nahrávali. Soupeř vyhrál zaslouženě, byl prostě lepší,“ smutně konstatoval domácí kouč.

Znojmo - Pardubice 0:4

Poločas: 0:3. Branky: 22. Petráň, 42. Fousek, 45. Mužík, 61. Sokol. ŽK: Helísek, Ordoš, Lacko – Fousek, Sokol. Rozhodčí: Matějček – Poživil, Petřík. Diváci: 470.

Znojmo: Buček – Helísek, Avdić, Dramé, Cihlář – Lacko, Mudra – Ambrozek, Ordoš (70. Hlůže), Šulc (46. Krčík) – Teplý (57. Brown).

Ohlasy k utkání

Trenér domácích Kalvoda:

„Výsledek 0-4 se těžko hodnotí. Je fakt, že u prvních dvou branek měly Pardubice štěstí, ale já si myslím, že my jsme jim k tomu nahrávali. Vyhrály zaslouženě. Byly lepší.“

„Na Táborsko pojedeme s tím, že tam chceme a musíme bodovat.“

Do druhé poločasu jste nasadil novou posilu Browna. Dá se hodnotit alespoň ve druhé půli? „Je to těžké, když nastupoval za stavu 0-4 a víte, jak to je. Jedno i druhé mužstvo dohrává. Moc hráčů nevěřilo, a to je chyba. Pro něho to bylo dost těžké utkání.“

Jak moc chyběli Kučera se Štrombachem? Vykartovní hráči? „Ti, co nastoupili místo nich, je nahradili. Do příštího zápasu s Táborskem však moc možností nemáme a musíme vycházet, z toho co máme.“ „Šlo by třeba hrát na dva útočníky Teplý-Brown, ale zatím jsme to nezkoušeli. Uvidíme.“

Trenér hostí Krejčí:

„Vítězství je pro nás příznivé. Myslím si, že jsme byli produktivní v prvním poločase a druhý poločas jsme si chtěli pohlídat a chodit na nějaké brejky, ale nedařilo se nám je však proměňovat.“

„Připadalo mi, že jsme se pohybovali lépe než Znojmo“

Domácí hráč Dramé

„Udělali jsme mnoho chyb. Měli jsme být více kompaktní. Měli jsme problém se středem.“

„Beganovič měl šanci, ale bohužel ji neproměnil. Měli jsme být více akční a pohybliví v obraně.“

„Jsme dobrý tým, hrajeme dobrý fotbal, ale měli bychom být více agresivní. Já osobně se snažím dávat do všech zápasů maximum, avšak žádná hra není stejná.