O první vítězství se Znojmo pokusí v pátek od sedmi hodin večer na domácím stadionu v Horním parku. „Je to druhé utkání doma a chceme před našimi fanoušky získat první výhru v sezoně,“ vzkazuje za tým záložník Jakub Kučera, letní posila z brněnské Zbrojovky.

Znojmo vstoupilo do soutěže domácí remízou 1:1 s Varnsdorfem, v neděli podlehlo v Hradci Králové 1:2 a patří mu až dvanáctá pozice těsně před Zbrojovkou. „V prvním zápase jsme hráli dobře, bohužel jsme neproměnili hodně šancí. Ve druhém nám vypadlo pár hráčů ze sestavy a nemohli jsme se do toho ze začátku v Hradci dostat. Teď mákneme a věříme, že doma s Jihlavou tři body urveme,“ burcuje Kučera.

Ilustrační foto.
Znojmo je bez ledu. Opravy stadionu se prodlužují a EBEL se zpozdí

Jenže na stadion v Horním parku míří jeden z hlavních kandidátů postupu. Vysočina nevyhlašovala velké cíle na návrat mezi elitu, ale obě utkání vyhrála: nejprve 3:1 v Brně, pak 1:0 doma s Pardubicemi a patří ji druhá pozice. „Do Znojma pojedeme s velkým respektem k soupeři. Vnímáme jeho sílu a víme, že nastoupíme proti nabuzenému a koncentrovanému celku, který bude hrát zodpovědně a bude ze strany kouče Kalvody kvalitně připravený,“ prohlásil asistent jihlavského kouče Michal Šmarda.

Celek z Vysočiny přiveze na jih Moravy i bývalé hráče. Jan Javůrek v posledních dvou letech patřil ke znojemským oporám, ale nedomluvil se na podmínkách a zamířil do Jihlavy. Brnu dal dva góly útočník Jiří Klíma, který ve druhé lize oblékal znojemský dres před dvěma lety.

Domácí celek patrně opět nastoupí bez Michala Ordoše, jenž si natrhl lýtkový sval. Start Matúše Lacka a Davida Helíska je nejistý.
Nicméně favorizovaný protivník představuje velké lákadlo. „Jihlava je klub, který spadl z ligy a chce se tam hned vrátit, tím pádem potřebuje pořád bodovat naplno. Bude to určitě těžký zápas, ale každý tým je k poražení,“ dodává Kučera.

Motocyklový závodník Jakub Kornfeil se pokusí v kategorii Moto3 navázat na úspěch Lukáše Peška (na snímku) z roku 2007, který dojel třetí v kubatuře do 125 kubických centimetrů.
Domácí jezdec na bedně? Kornfeil má šanci. Největší od třetího místa Peška