Smolař kola, dalo by se říct. Smůla však mohla přijít v zápase podstatně dřív. V poslední minutě ho hlavou zasáhl protihráč a zlomil mu nos. „Šel proti mně netakticky. Nos mi sice spravovali, ale ne moc úspěšně. Mám z něj hokejku,“ popsal se smíchem Lacko.

Stejné zranění má za sebou také brankář anglického Arsenalu Petr Čech, který si nechal udělat obličejový chránič. „Týmový lékař Martin Komzák mi doporučoval, abych bez masky nehrál. Ale ani jedna mi neseděla, a protože je docela drahá, nebyl čas ani finance, abych si ji nechal upravit. Sháněl jsem si informace o nich. Proto jsem nenastoupil proti Hradci a Jihlavě, šel bych totiž bez ní do rizika,“ vysvětil.

MASKA NENÍ IDEÁLNÍ

I vtípek o Darth Vaderovi původně směřující na českého reprezentačního brankáře kolem Lacka neproletěl bez povšimnutí. „Kluci si mě dobírali, když jsem si masku půjčil. Manželka si ze mě dělala srandu doma,“ sdělil jednatřicetiletý slovenský fotbalista. Podle něj však není maska ideální pro hru, hodně prý omezuje výhled.

Bez obličejového chrániče tak poprvé po zranění nastoupil do zápasu v Chrudimi. „Jsem rád, že jsem hrál bez ní, nos byl v pohodě. Hlavičky jsem vyhrál, akorát výsledkově se to nepodařilo,“ mrzelo ho.

Zranění se mu může lehce vrátit. I na to však Lacko nezapomíná. „Protože se mezi kluky známe, neudělali by to úmyslně. Z nepozornosti se to stát může. Mám trochu strach. Čekám, jestli nos vydrží,“ prozradil.

První vítězství letošní sezony si Lacko ujít nenechal. S Třincem Znojmo vyhrálo 2:0. „Vítězství jsme potřebovali. Byl to ale z obou stran opatrný zápas, každý jsme měli málo bodů, nikdo nechtěl udělat chybu. Na každém byla znát křeč. Mrzí mě akorát, že jsme nevyhráli v prvním kole, tam jsme si to zasloužili. Všechno se od toho odrazilo zápasy, zranění. Po prvním vítězství z nás odpadl balvan. Šlo už opravdu o hodně. Po zápase jsme doplnili pitný režim a šli domů,“ vtipkoval.

S týmem ho už zítra čeká první zápas letošního seriálu MOL Cup proti Kozlovicím. Loni sehrál tým od Dyje tři zápasy. Před posledním soupeřem Spartou kolovala šatnou slivovice. „Byli jsme mladší, ustrašení, teď nic takového nehrozí. Kdyby dojel Manchester nebo Real, taky bychom už si nedali,“ řekl s úsměvem slovenský fotbalista původem z Bratislavy.

LUCIE PINKOVÁ