Domácí nasměrovala k výhře povedená první půle. Hned na začátku utkání si Hradec Králové vypracoval tři solidní šance. Prvního gólu se dočkal v jednatřicáté minutě z penalty. Domácí Vlkanova byl nedovoleně zastaven před znojemskou bránou a rozhodčí Ginzel odpískal pokutový kop, kterého se ujal právě faulovaný Vlkanova. Přesně umístěnou střelou poslal svůj celek do vedení.

Votroci pokračovali ve svém tlaku a v devětatřicáté minutě zvyšovali na dva nula. Kropáček skvěle zpracoval Martanův centr a poslal míč za záda znojemského brankáře Bučka.

„Chtěli jsme Znojmo dostat pod tlak. Už jsme v tom vedru tahali chvílemi nohy, když jsme Znojmo napadali. To ale bylo také unavené a díky tomu dělalo chyby,“ sdělil pro klubový web penaltový exekutor Vlkanova.

Ubong Moses Ekpai
Příběh o ctižádosti Ubonga Ekpaie. Rodiče mu fotbal zakazovali

Znojemští fotbalisté ale ve druhém poločase utkání ještě zdramatizovali. V třiašedesáté minutě vymetl Ambrozek krásnou střelou roh hradecké branky. Blízko k vyrovnání byl posléze Teplý. Jeho hlavička šla ale mimo svatyni domácích. „Za to, co jsme předvedli v prvním poločase, jsme si vyhrát nezasloužili. To je asi mé celé hodnocení,“ prohlásil po zápase znojemský trenér Leoš Kalvoda.

Jeho tým byl oslabený o zraněného Michala Ordoše, ze kterého měl soupeř před utkáním obavy. „Má natržený lýtkový sval,“ prozradil znojemský kouč.

Kalvodu rozčílila časomíra na stadionu v Hradci Králové a pustil se do hádky s delegátem Filípkem. „Byl jsem naštvaný, že rozhodčí nastavil jen jednu minutu. Navíc časomíra ukázala, že je osmdesátá devátá minuta a sudí pískl konec. Proto jsem se rozčiloval. Pak mi ale bylo řečeno, že se hodiny zpožďují. A tak se omlouvám,“ sdělil k rozepři.

Hradec Králové si tak připsal další tři body a spolu s dalšími čtyřmi celky je na čele tabulky se šesti body. Znojmo má na svém kontě zatím jen jeden bod z prvního utkání. V pátek přivítá na svém hřišti Jihlavu, která patří k té čtveřici, jež ještě neztratila bod.

FC Hradec Králové – 1.SC Znojmo FK 2:1 (2:0)Branky: 30. Vlkanova (PK), 39. Kropáček – 63. Ambrozek.
ŽK: 87. Miker – 76. Malár, 81. Obiechina, 88. Beganović.
Rozhodčí: Ginzel – Dobrovolný, Lakomý.
Diváků: 1408.
Sestavy:
FC Hradec Králové: Ottmar (C), Finěk, Kvída, Plašil, Urma, Janoušek, M. Černý, Martan, Vlkanova (74. Zorvan), Durdević (82. Hynek), Kropáček (64. Miker).
1. SC Znojmo FK: Buček – Cihlář (C), Malár, Ambrozek, Dramé, Šulc (79. Obiechina), Štrombach, Krčík (58. Beganović), Kučera, Čereda, Teplý.

Přátelské utkání sehráli fotbalisté 1.SC Znojmo FK proti katarskému týmu Al-Rayyan SC.
Panika z hromové rány katarský fotbalový tým nezastavila. Porazil Znojmo 2:0