Místo defenzivního stylu, který jeho svěřenci hráli loni, chce moravskokrumlovské borce naučit větší agresivitě. „Chtěli bychom soupeře více napadat a hrát více na soupeřově polovině,“ prozrazuje Bohdan Ryšavý v rozhovoru pro Znojemský deník.

Jak probíhá vaše příprava na novou sezonu?

Do předposledního červencového týdne jsme třikrát trénovali a sehráli dva přípravné zápasy. Nejdříve jsme poměřili síly s Moravskou Slavií Brno, s níž jsme remizovali 1:1. Branku dal Petr Machotka. Na střídání jsem měl čtyři hráče. První polovina proběhla v dobrém duchu a byl jsem relativně spokojený. Ve druhém dějství to díky prostřídání bylo horší. Kluci ale makali a dali do zápasu srdíčko. Ve čtvrtek jsme nastoupili proti U19 Znojma. Za ně hraje pět Krumlováků, takže to byl atraktivní zápas. S dorosteneckou kategorií 1. SC jsme se popasovali celkem dobře, zejména v prvním poločase jsme drželi míč a vytvořili si i několik šancí, které jsme ale bohužel neproměnili a poločas skončil bez branek. Po prostřídání ve druhé půli jsme udělali mnoho osobních individuálních chyb a soupeř nás potrestal čtyřmi góly. Za nás dal dvě branky Adamík. Z prohry 2:4 si nedělám vůbec nic, tři hráči hráli poprvé. Borci, kteří hrubky udělali, o tom ví a věřím, že v mistrovském zápase si to nedovolí. Myslím, že všichni nováčci obstáli a budeme je chtít v týmu.

Nová posila třetiligových fotbalistů 1. SC Kenny Doublette (v modrém) se na jihu Moravy dobře zabydlel.
Fotbalista Doublette cestoval z Haiti přes Kentucky až do Znojma, kde se upsal

Petr Machotka předvádí na hřišti dlouhodobě skvělé výkony. Myslíte, že táhne tým?

Je to borec, který dělá černou práci. Troufnu si říct, že je to tahoun a dá se o něj opřít. Občas dá i gól. Právě proti Moravské Slavii jsem ho vyzkoušel na jiném postu a jeho výkony se mi velmi líbily.

Co očekáváte od ročníku 2019/2020? Loni jste skončili těsně před sestupovými příčkami. Říkal jste, že chcete pokračovat v započaté práci. Co to pro vás znamená?

Pro mě je hlavním cílem, aby se hráči individuálně zdokonalovali a dokázali pojmout herní systém, který jim ordinuji. Pracovali jsme na tom už od zimy, ale zatím jsme to nepřevedli do zápasů. Od nové sezony to zkusíme. Buď se nám to bude dařit, nebo ne. Vše chce čas. Výsledky šlo vidět už proti Moravské Slavii. V prvním poločase hoši věděli, co chceme hrát. Ve druhém poločase jsme neudrželi míč a začali více bránit, což nám moc nešlo. Tím, že jsme skončili na prvním nesestupovém místě, nám dva nejslabší soupeři odpadli. Teď jsme na řadě my. (smích) Ovšem budeme se bít o život a hrát atraktivní fotbal pro diváky. Ne nedostat gól, ale více jich dávat. Uvidíme, jak se nám bude dařit.

Nastaly v kádru nějaké změny? Odešel, nebo přišel někdo nový?

Do B-týmu se přesunuli Zelníček a Klodner s tím, že budou chodit trénovat dvakrát týdně, a když nám v áčku budou scházet, tak zase naskočí zpět. Nejsou přeřazení, ale domluvili jsme se, že první tým trochu omladíme. Přišel golman Šnepfenberg z Ivančic, trénují s námi bratři Číhalové z Dukovan a Ondráček z Mohelna.

Budete aplikovat v nové sezoně defenzivní styl jako na jaře?

Naopak. Určitě půjdeme do agresivního stylu, chtěli bychom soupeře více napadat. Jako trenér musím stavět na tom, jaké mám k dispozici hráče. Když hráči pochopí, co po nich chci, a budou to dělat, určitě se zlepší. Myslím si, že chtějí hrát aktivní fotbal. Právě pro větší udržení míče jsme získali nové brankáře. Přišel mladý Šnepfenberg z Ivančic a do týmu se vrátil i Bogner, oba umí dobře hrát nohou. Nebudeme muset nakopávat pouze dopředu. Samozřejmě takovou kvalitu jako ostatní soupeři nemáme a nějaké chybičky budeme dělat. Nepřál bych si ale, abychom za zápas nedali gól. Když dostaneme gól, tak jich musíme vstřelit více.

Se svými farníky ve znojemské Louce se v sobotu loučil farář Marian Husek. Po šestnácti letech ve farnosti končí a přechází do Jihlavy.
OBRAZEM: Farář Marian Husek se rozloučil s Loukou

Sezona vám začíná v neděli 11. srpna. Loni se fotbal hrál v Moravském Krumlově v sobotu. Myslíte si, že nový termín přiláká diváky?

Startujeme doma s Ratíškovicemi. Diváci by chodit měli. Kromě loňské sezony se zde hrálo vždy v neděli.