Před rokem přišli zástupci OFS Znojmo s myšlenkou obnovení okresního poháru ve fotbale. Podzimní vyvrcholení posunuly známé okolnosti až na letošní jaro. Ze dvaatřiceti mužstev nakonec vzešel vítěz předposlední červnovou neděli. První místo uzmula skvadra Přímětic, jež porazila Višňové 4:0.

Znojemští hokejisté zkompletovali obranu akvizicí Connora Walterse. Ten na jih Moravy přišel z kanadské univerzitní ligy.
Orly posílil Waters. Do jejich řad zamířil už čtvrtý Kanaďan

Pro mnohé bylo finále poháru po dlouhé době zápasem, kde o něco šlo. Před zaplněným hledištěm na stadionu v Horním parku ve Znojmě dominovali Přímětičtí. „Kluci se nabudili a v horkém počasí odvedli dobrou práci,“ těšilo kouče Přímětic Ivo Balon.

Jeho svěřenci brali účast v poháru jako přípravu. „Zlomilo se to po výhře v Dobšicích, s přibývajícími vítězstvími jsme se chystali, že bychom to mohli vyhrát,“ dodal Balon.

Vojtěch Čabala dostal při Pražském maratonu číslo 111. Skončil však devětačtyřicátý a stanovil svůj nový osobní rekord.
Běžec Čabala má pro letošek splněno. Nyní jej čeká maraton na place

Nejlepší hráč soupeře, Jakub Adámek z Višňového, působil po utkání rozpolceně.

„Jsem zklamaný z prohry. Celý tým hodně makal a zasloužili bychom si alespoň jeden gól. Na druhou stranu jsem rád, že jsme se dostali až do finále. Diváci, kteří s námi přijeli autobusem, krásně fandili. Po dlouhé době to byla nádhera,“ líčil Adámek.

Hokejista Filip Haman (vpravo) naposledy hrál za prvoligový Frýdek-Místek,
Haman po letech oblékne dres Orlů. Sedím daleko od místa táty, směje se Filip

U příležitosti finále poháru představitelé OFS Znojmo předali pamětní plakety prvním čtyřem týmům, mimo Přímětic a Višnového, ještě fotbalistům Dobšic a Suchohrdel. Nakonec poblahopřáli k osmdesátým narozeninám bývalému předsedovi OFS Zdeňku Leitnerovi.