Jako malý si pamatuje, že se na Znojemsku konal mimo mistrovských soutěží i okresní pohár. Předseda OFS Milan Večeřa před časem přišel s nápadem, který by potěšil jak fanoušky, tak fotbalisty. „V Jihomoravském kraji se pohár hraje ani ne v polovině okresů. Okresní pohár na Znojemsku kdysi byl. My jsme se k jeho obnovení inspirovali u OFS Třebíč, kde jej mají,“ přiblížil Večeřa.

Hokejista znojemských Orlů Petr Beránek.
Orly posílili dva navrátilci. Zpět je útočník Beránek a gólman Pechek

Do druhé červnové středy mohly mančafty od čtvrté třídy až po okresní přebor zasílat přihlášky. „Je to šílený boom. Počítali jsme se dvanácti družstvy, ovšem nahlásilo se jich přes třicet,“ vypočetl první muž OFS Znojmo.

Kluby z různých pater fotbalové pyramidy nalákaly výhodné podmínky. „Oddíly bez práce přijdou minimálně ke dvěma přátelským kláním. Nemusí platit rozhodčího a mají vše zdarma. Postaráme se i o organizaci a zápasy budou mít parametry mistrovského utkání. Určitě lepší, než když na přátelský duel postavil tým do role sudího laika v teplákovce,“ dodal s úsměvem Večeřa. Lákavá je pro mančafty i vidina finanční odměny. „Patnáct tisíc korun pro vítěze, deset pro druhého a po pěti pro třetího a čtvrtého,“ lákal předseda OFS.

Finále absolvují mužstva na stadionu v Horním parku ve Znojmě. Záštitu na pohárem převzal tamější starosta Jan Grois. „Chtěli jsme, aby se finále hrálo na hlavním stadionu ve Znojmě. Počítáme, že tam dojde tři sta diváků, což je více, než chodí na 1. SC Znojmo,“ uvedl Milan Večeřa.

Fotbalisté Tasovic (v bílých dresech) už pilují formu na novou sezonu.
Tasovičtí fotbalisté zakončí přechodné období zápasem s Bystrcí. Pak mají volno

Okresní pohár chtějí funkcionáři OFS odstartovat poslední víkend v červenci, čtrnáct dní před začátkem mistrovských soutěží. „Dnes nevíme, jak dopadne druhá nejvyšší liga. Ta má vliv na Moravu. Musíme postupovat v rámci hierarchie. Čekáme, že to bude poslední týden v červenci,“ uzavřel první muž fotbalu na Znojemsku.