„Tak nějak už to ke mně patří,“ říká s úsměvem vysoký jednatřicetiletý obránce, který na sebe strhává pozornost nejenom slovy, ale především góly a skvělými čísly.

Velký poctivec a oddaný srdcař odehrál za rodnou Nivnici 345 soutěžních zápasů, ve kterých vstřelil 94 branek. „Fotbal mě pořád baví, mám do něj chuť. Dokud mohu, chci Nivnici pomoct,“ říká odhodlaně agronom v zemědělství.

Poslední gól zaznamenal v sobotu, kdy hlavou po rohu Bumbalíka sestřelil Nedachlebice a svému týmu zajistil výhru 2:1.

Domácí borce tři body hřály, protože na trávníku zrovna nijak neexcelovali a vydřeli je až zlepšeným výkonem po změně stran.

„První poločas byl z naší strany hrůza. Nepředvedli jsme vůbec nic. Pak jsme si ale v kabině něco řekli a snažili se hrát fotbal, který po nás trenér chce, a i se štěstím se nám podařilo výsledek točit,“ těší Veleckého.

Trenér Barcuch ovšem o přestávce v šatně na hráče nekřičel. Naopak, v klidu se jim snažil všechno vysvětlit, povzbudit je. „Nejhorší je, že jsme ani nebojovali, chyběla nám i chuť,“ ví zkušený zadák.

Fotbalisté Nivnice (zelené dresy) doma otočili zápas 7. kola I. A třídy skupiny B, Nedachlebice zdolali 2:1.
Podívejte se na vítězný gól Veleckého. Nivnice otočila zápas s Nedachlebicemi

Z Nivnice po letních změnách a hlavně po odchodu kanonýra Straňáka do Osvětiman už nejde takový strach jako dřív. Omlazený tým nijak nezáří, přesto nepropadá a sbírá body.

„Máme strašně moc mladý mančaft, bojíme se hrát. Pár kluků přišlo z dorostu Uherského Brodu, nusí si na to zvyknout. Až se rozehrají, tak to bude dobré. Potenciál mají,“ je přesvědčený.

I když tradiční účastník I. A třídy nemá problém s šíří kádru, tréninková morálka rovněž není bůhvíjaká. „Ve středu je nás šest, v pátek chodí třeba deset kluků, takže je to takové horší, ale asi je to všude stejné,“ předpokládá.

Úroveň krajské soutěže je ale podle Veleckého pořád stejná. „Velký skok je hlavně z I. B do I. A třídy, jinak se to moc nemění,“ míní. „Vždycky jsou nějaké horší mančafty a pak silné týmy, jako třeba loni byly suverénní Osvětimany. Nyní budou nahoře Těšnovice, příjemně mě překvapily i Zborovice,“ chválí protivníky z Kroměřížska.

Zdroj: Libor Kopl

Nivnice se po sedmi odehraných kolech drží ve středu tabulky, velké ambice nemá. „Čekali jsme, že to bude ještě horší. Snažíme se, protože vždycky to může být lepší,“ ví dobře.

A stejné je to i s návštěvností. Zatímco na úvodní duel sezony přišlo do Nivnice na Újezdec čtyři stovky diváků, na Zborovice i Nedachlebice jich bylo jen 120.

„Je pravda, že u nás chodí víc lodí. Možná za to mohlo počasí. Byl první chladnější víkend, takže se nikomu moc nechtělo. Navíc Nedachlebice nejsou až tak atraktivní soupeř,“ dodává.

Tak snad na Veleckého a spol. za dva týdny dorazí více příznivců. Určitě se bude na co dívat.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...