„V situaci, kdy pro novou soutěž hráči prakticky nejsou k dispozici, nám nezbylo nic jiného než sáhnout k bolestivému rozhodnutí. SK Spartak Hulín – kopaná, z.s. minimálně v následujícím ročníku nebude mít v žádné soutěži zařazený tým mužů,“ stojí v prohlášení na klubovém webu.

Podle předsedy Spartaku Josefa Pěnčíka a sekretáře Jaromíra Klepše žádné jiné rozumné řešení již neexistovalo. „Vážení přátelé, věřte tomu, že pro budoucnost týmu mužů bylo učiněno vše, co bylo možné,“ tvrdí oznámí činovníci.

V Hulíně tedy nekončí pouze devítiletá třetiligová éra, ale celá mančaft dospělých. „Všichni hráči historie, kteří postupně budovali ty pozice, které Spartak nyní opouští, tak zůstávají bez následovníků,“ smutní Klepš.

XXIV. ročník Memoriálu Františka Fraita v extrémních sportech
Zvládnete, co hasiči? Podívejte se

Mládež zůstává

Spartak si pro další sezony ponechává všechna mládežnická družstva. „Z těchto pozic nehodláme a nebudeme ustupovat,“ tvrdí Penčík. „Úvahy a vize o tom, jak to bude s mužským fotbalem v Hulíně dál, jsou však nyní velmi předčasné,“ ví šéf hanáckého klubu.

Nejen Pěnčíka reakce hráčů na sestup ze třetí ligy hodně mrzí. Odliv fotbalistů se však dal očekávat. „V hodině dvanácté a po řadě rokování se však předsedovi klubu Josefovi Pěnčíkovi původně podařilo dohodnout zabezpečení klubu a dohodnout se se zdravým jádrem, kolem něhož měl být vystavěn nový tým, který se měl utkávat se soupeři v divizi. Na základě toho tedy Spartak podal přihlášku do nového ročníku divize v kategorii mužů,“ vysvětluje Klepš.

„Bohužel i tento původní stav vzal v posledním týdnu za své. Někteří hráči považovaní za zdravé jádro, neodolali vábení jiných klubů dokonce ze stejné soutěže a nakonec i oni projevili zájem Spartak opustit a k dnešnímu dni dokonce tři z nich tým v rámci volných přestupů opustili. Tím se taktéž rozpadl základ týmu, se kterým se počítalo do nové soutěže,“ dodal Klepš.

Kvasičtí fotbalisté ovládli I. A třídu skupinu B a v příští sezoně budou hrát krajský přebor.
Kvasice postup berou. Nyní shánějí posily do krajského přeboru