Ale to nebyl. A tak mohl včera proti brněnské Zbrojovce nastoupit a vstřelil jí dva góly. „Nebylo to pro něj jednoduché, ta situace se Spartou se hodně řešila. Ale utkání zvládl výborně. Nejen že dal dvě branky, odvedl velké penzum práce, udržel spoustu balonů, vyhrával osobní souboje a dělal šance pro další hráče. Splnil to, co jsme očekávali,“ pochválil dvougólového střelce za výkon plzeňský trenér Michal Bílek a reagoval i na dotaz ohledně sobotního zákroku.

„Tomáš se k tomu nějakým způsobem vyjádřil a já na to mám stejný názor jako on. Pracovali jsme s ním, aby se soustředil na nejbližší zápasy a neřešil, co se kolem něho děje,“ doplnil trenér Viktorie.

A Chorého odpověď, dva góly v síti Zbrojovky. Celkem jich má na kontě v této sezoně už devět, o jeden méně než elitní ligový snajpr Jakub Řezníček z Brna, jenž vyšel v Plzni střelecky naprázdno.

Adam Vlkanova střílí první gól středeční dohrávky 4. kola FORTUNA:LIGY proti Zbrojovce Brno. Viktoria nakonec nováčka deklasovala 4:0.
Viktoriáni doma porazili Zbrojovku i díky dvěma gólům Chorého

„Před druhým gólem jsme Chorému šanci připravili, pak dal gól z penalty. Taky máme gólového útočníka, ale Kuba se dnes neprosadil,“ litoval Richard Dostálek, trenér Zbrojovky.

A vyjádřil se i k novinářskému dotazu, že pokud by byl Chorý vyloučen, nejspíš by nehrál ani proti Zbrojovce. „Tyhle věci já neřeším, jestli měl hrát, nebo ne,“ doplnil brněnský kouč.

A zdá se, že podobně je na tom, alespoň podle slov záložníka Adama Vlkanovy, i vytáhlý forvard plzeňské Viktorie. „Myslím, že Choras tohle nějak extra neřeší. Alespoň od nás žádnou speciální pomoc nepotřeboval,“ řekl po utkání záložník Viktorie.

Uvidíme, jak zareaguje na svém dnešním zasedání disciplinární komise.