Jak hodnotíte svůj debut v Evropské lize?
Hlavně jsem byl rád, že jsem po delší době hrál nějaký zápas. Že to byla rovnou Evropská liga, to je taková třešnička. Ta úplná je, že jsme to zvládli a postoupili.

Dostavila se nervozita?
Před zápasem trošičku, ale když rozhodčí pískne do píšťalky, tak to ze mě spadne. Člověk se musí soustředit hodně na hru a už to tolik nevnímá.

Pavel Vrba, fotbalový trenér
Trenér Vrba a Viktoria Plzeň. Fotbalové spojení, které funguje

Byl jste součástí obrany, která Zenit téměř do ničeho nepustila. S tím asi panuje spokojenost, že?
Žádnou stoprocentní šanci soupeř asi neměl, zvládli jsme to, myslím, dobře. A také směrem dopředu, tentokrát jsme dali dva góly. Minulý zápas se Zenitem jsme byli podle mě lepší, ale nakonec jsme prohráli 0:1.

Na konci jste měl šanci. Nemrzí vás, že jste se nezapsal mezi střelce?
Mohl jsem to vyřešit lépe, i když tohle také nebylo úplně špatné řešení. Ale bylo špatně provedené, takže z toho gól nebyl. Chyběla razance i přesnost.

Opava - Zápas 17. kola FORTUNA:LIGY mezi SFC Opava a SK Slavia Praha 3. prosince 2018 na Městském stadionu v Opavě. Jaromír Zmrhal (SK Slavia Praha), Milan Škoda (SK Slavia Praha).
Úspěšná tečka. Slavia porazila Zenit a po 11 letech si zahraje poháry i na jaře

Zapůsobily na vás před utkáním i výhry dalších českých týmů v pohárech?
Hlavně jsme se soustředili na sebe. Jablonec měl ve skupině i smůlu, řekl bych, že mohl postoupit, ale bohužel se to nepodařilo. Psal jsem i s kluky a fandil jsem jim.  

Postoupili jste do jarní fáze. Co pro vás tento úspěch znamená?
Jsme tam i s Plzní, takže celkově je to dobré i pro fanoušky. Navíc budou v osudí atraktivnější týmy. Ne, že ve skupině by nebyly, ale tady jsou ještě větší kluby.

Jakého soupeře si přejete?
Abych řekl pravdu, líbil by se mi někdo z Anglie. Ale uvidíme, kam nás los zavede.

Teplice - Sparta 1:1
Sparta musí v poháru do Teplic, Slavia přivítá opět v Edenu soupeře z Karviné