Z hotelu do centra takřka sedmdesátitisícového města je to asi půl hodiny pěšky po krajnici vozovky. Což je docela nebezpečná procházka. I když mají viktoriáni nabitý program dvou tréninků denně a doplněný přípravnými zápasy, najdou si chvíli na trávení volného času (jako v sobotu, když odpadl odpolední trénink) spíš v blízkém okolí hotelu.

Daniel Maldini poprvé nastoupil v dresu áčka AC Milán.
Slavná dynastie pokračuje. Za AC Milán si zahrál už třetí Maldini

Šestice hráčů Jan Kovařík, Jakub Brabec, Aleš Čermák, Šimon Gabriel, Pavel Bucha a Marko Alvir našla odvahu vlézt do moře, které má při teplotě vzduchu 20 stupňů Celsia přibližně o polovinu stupňů méně. Zatímco Kovařík do vody ponořil celé tělo, zmíněné pětici sahalo moře pouze po stehna.

Golf i sauna

Estepona překypuje golfovými hřišti a na jedno z nich vyrazili kapitán plzeňských fotbalistů Jakub Brabec, Jan Kovařík, Adam Hloušek a Aleš Hruška. „Nejlépe to šlo Adamovi,“ nechal se slyšet Brabec, který je majitelem zelené karty vydávající se po absolvování zkoušky u profesionálního golfisty.

V Esteponě na Slunečném pobřeží tráví spousta Evropanů letní dovolenou. To je tu až čtyřicet stupňů Celsia. Na přelomu ledna a února jsou teploty přibližně poloviční. Pro turisty nic moc, pro fotbalisty ideální.

V polském ráji. Tomáš Petrášek je kapitánem Rakowu Čenstochová.
Jsi blázen, slyšel, když šel do Polska. Dnes Petrášek stojí krok od reprezentace

„I loni tu byly perfektní podmínky. Skvěle nachystaná hřiště, navíc tu mají novou posilovnu, což také přijde vhod. Počasí je zatím dobré, takové ideální podmínky. Hodně ladíme taktiku, zápasovou formu, standardní situace a uvidíme, jak nás to připraví na zbytek sezony,“ popsal Jan Kovařík, střelec dvou branek v pátečním přátelském utkání se Sofií (Viktoria vyhrála 3:0).

Recepce hotelu vnímá fotbalisty Viktorie stejně jako jiné hosty. „Projdou kolem nás na jídlo, trénink. Občas tady něco odevzdají nebo si schovají,“ vypráví jedna z recepčních. V průběhu hovoru přijde za její kolegyní asistent trenéra Adriána Guľy Marek Bakoš. „Nevím, kdo je kdo,“ směje se při dotazu, zda ví, že jde o jednoho z mužů trenérského štábu Viktorie.

Zatím samé výhry

Podnebí Costa del Sol Západočechům docela svědčí, v Esteponě vyhráli všechny tři dosavadní duely. Navíc zatím ani jednou neinkasovali. Třetí úspěch v řadě si připsali včera, kdy si poradili 3:0 se švédským Örebro. O dva góly se ve druhém poločase postaral útočník Jean--David Beauguel, trefil se i záložník Aleš Čermák.

Antonín Barák se raduje z první branky v dresu Lecce.
Parádní Barákův debut. Na první gól v novém týmu nepotřeboval ani dvacet minut

„První půle byla bez emocí, týmovosti, předváděli jsme zbrklost v práci s míčem. Na můj vkus jsme si vypracovali málo šancí. Pomohlo nám, že pak na hřiště přišla parta kluků, kteří jsou momentálně v jiném rozpoložení,“ řekl trenér Adrián Guľa.

Poslední zápas před startem jarní části FORTUNA:LIGY odehraje Viktoria v pátek proti ruskému Krasnodaru.