Janovský celek porazil čtvrtfinalistu posledního ročníku Ligy mistrů 3:1 na jeho hřišti. Jankto nahrál na vítěznou branku, třetí přidal sám. Trefil se poprvé od ledna, kdy skóroval proti Brescii.

„Atalanta má dvaadvacet lvů, když jste neopatrní, roztrhají vás. Jsem šťastný za náš výkon,“ pronesl kouč Sampdorie Claudio Ranieri.

Fotbalista Realu Madrid Luka Jović.
Skončí útočník Realu za mřížemi? Klukovina ho může přijít hodně draho

Jankto, který přišel do Janova minulé léto z Udine za 390 milionů, na tom měl zásadní podíl. Potvrdil tak, že by měl být českou jedničkou v italské nejvyšší soutěži. Tedy minimálně podle výše výdělku. Platy fotbalistů v jedné z pěti elitních lig Evropy zveřejnil list Gazzetta dello Sport.

Trojice Čechů

V Serii A nyní působí tři Češi, pouze dva však nastupují do zápasů. Tím prvním je právě Jankto, který si v Sampdorii přijde na 22 milionů korun za rok. V Itálii jsou hráči zaměstnanci, proto berou čisté peníze.

Za Janktem zůstává záložník Antonín Barák. Středopolař Verony se před pár týdny vrátil do národního mužstva a ukázal, že v něm je pořád velký potenciál. V Hellasu mu za něj platí 14 milionů ročně.

Petr Čech
Čech je znovu na soupisce Chelsea: Když to bude třeba, zvládnu celý zápas

Posledním českým mužem v Serii A je náhradní brankář FC Janov Lukáš Zima pobírající podle italských zdrojů 5,4 milionu.

A kdo je nejlépe honorovaným hráčem ligy? To jistě není překvapení. Portugalec Cristiano Ronaldo inkasuje od Juventusu Turín 837 milionů korun ročně.