Na důležitý souboj se chystá i záložník Viktorie Roman Procházka.

Reprezentační přestávku v lize vyplnil vítězný pohárový zápas MOL Cupu ve Vyškově. Stačil jste se pak během pauzy alespoň trochu odreagovat od fotbalu?
Trochu ano. Odjeli jsme s rodinou na krátkou návštěvu domů na Slovensko. Stačili jsme navštívit příbuzné a nějaký čas vybyl i na odpočinek po náročném programu, který jsme předtím s Viktorkou absolvovali.

Je složité přehodit opět výhybku a upřít myšlenky na nadcházející ligový zápas s Bohemians?
Myslím, že ne. Odpočinek byl samozřejmě dobrý, ale už se zase těšíme na další zápasy a na fotbalový kolotoč, který nás čeká.

Poslední zápasy na hřištích soupeřů se Viktorie příliš nevydařily. Co je nutné změnit, aby se dostavily lepší výsledky i v utkáních venku?
My víme, že poslední zápasy venku nám nevycházejí. Těžko říci, proč to tak je. Svoje sehrává i to, že se mužstvům doma hraje dobře, jsou ve větší pohodě, což je normální. Tým jako Plzeň ale musí venkovní zápasy zvládat lépe. Důležité je být koncentrovaní od první minuty, dát do toho všechno a zlomit to vůlí. Myslím, že teď přišel čas to napravit – zvítězit, odehrát dobrý zápas a ukončit nepříznivou sérii zápasů na hřištích soupeřů.

Bohemians jsou houževnatým protivníkem. Jejich hra je založená na rychlosti, důrazu a přímočarosti. Jaký zápas očekáváte?
Víme, že nás v Ďolíčku čeká těžký boj. Asi to nebude až tak fotbalové, ale o to více do toho budeme muset dát všechno a tři body v Praze vybojovat.

Bohemians byli na svém stadionu v minulých letech velmi silní, ale v nové sezoně se jim v domácím prostředí už tolik nedaří. Myslíte si, že by se toho dalo využít, nebo to nebude hrát vůbec roli?
To je těžké. Záleží na tom, z jakého úhlu se na to podíváte. Viděl jsem jejich zápas se Spartou, kterou potrápili, stejně tak i Slavii. Z toho se dá usoudit, že se hráči Bohemians dokáží v utkáních proti silným týmům vyhecovat a dobře se na ně připravit. Z tohoto pohledu nás čeká opravdu těžký zápas. Na druhou stranu i Bohemians mohou být kvůli tomu, že se jim letos na podzim doma tolik nedaří, pod tlakem. Nejdůležitější ale bude, jak k tomu přistoupíme my.

HC Škoda Plzeň.
Kodýtek rozhodl a Plzeň slavila v Lize mistrů i pošesté