Hon na fotbalové Znojmo začíná. Prvním týmem, který si dopřeje tradiční choutky potrápit první celek Moravskoslezské fotbalové ligy, bude Frýdek-Místek.

V posledním kole udělali znojemští fotbalisté výrazný krok ke splnění svého letošního cíle, kterým je postup do druhé ligy. Na půdě prvního Hlučína zvítězili 3:0, smazali jeho náskok a díky lepší bilanci se dostali do čela soutěže.

Tentokrát pokračuje maratón jarních utkání opět na hřišti soupeře. Třiadvacátý díl seriálu s názvem třetí liga bude mít pro jihomoravský celek pokračování už dnes na půdě Frýdku-Místku.

Utkání se hraje netradičně už dopoledne, a proto Znojmo odjelo do Frýdku s jednodenním předstihem.
„Osvědčilo se nám to i v zápase s Hlučínem. Je to lepší se v klidu vyspat, než se pařit čtyři hodiny v autobuse těsně před utkáním,“ vysvětlil důvod dřívějšího odjezdu trenér Znojma Michal Sobota.

Ten zároveň podotkl, že jeho svěřence nečeká nic jednoduchého. „Naopak, bude to ještě těžší utkání, než to v Hlučíně. Frýdek-Místek se v posledních zápasech chytl a určitě bude chtít potrápit první celek,“ myslí si Sobota.
Navíc tento fakt potrhuje i jeho protějšek na lavičce soupeře.

„Konečně jsme v posledním utkání protrhli střeleckou smůlu, která se nám lepila na kopačky. Teď už by to mělo jít jako po másle,“ nechal se slyšet na oficiálních stránkách klubu trenér Frýdku-Místku Vladimír Skalba.
Cíl Znojma je i přes lehčí zranění Lacka, Uchytila a Pavelky stejný.

„Chtěli jsme ze dvou zápasů urvat čtyři body. V Hlučíně jsme vyhráli, takže nám chybí pouze jediný. Každopádně do Frýdku-Msítku nejdeme jen pro bod,“ pronesl znojemský kouč.
Utkání prvního Znojma na půdě šestého Frýdku-Místku začíná už dnes, a to deset minut po desáté hodině ranní.