K podzimní výhře 2:0 v Tasovicích pomohl Slovanu jednou brankou právě i Malata. „Rosice na něm staví mužstvo, protože dokáže podržet balon, umí střílet góly. Uplatňuje obrovské zkušenosti,“ oceňuje domácího útočníka tasovický záložník Jakub Čermák.

Paul je letos možná trochu překvapivě v čele tabulky střelců s osmnácti góly, stejný počet má ve statistikách i Pavol Masaryk z Hodonína. „O Paulovi víme. Trenér ho zná, musíme se na něj nachystat. Ale myslím, že Tasovice mají i další dobré hráče, nemůžeme se zaměřit jen na něj,“ varuje obránce Rosic Pavel Drbal.

Vzájemné zápasy
Sezona 2016/2017:
Tasovice – Rosice 0:2

Sezona 2015/2016:
Rosice – Tasovice 3:1
Tasovice – Rosice 1:0

Sezona 2014/2015:
Tasovice – Rosice 1:1
Rosice – Tasovice 1:0

Sezona 2013/2014:
Rosice – Tasovice 3:0
Tasovice – Rosice 1:2

V roli favorita vstupují do zápasu domácí, kteří okupují třetí místo v tabulce. Tým vedený koučem Michalem Kuglerem opět zdobí pevná defenziva, ve dvou jarních utkáních ještě nedostal gól a získal čtyři body. „Moc spokojení nejsme, domácí remíza s Holešovem nás hodně mrzela. Pokud chceme bojovat o nejvyšší pozice, měli bychom takového soupeře porážet,“ ušklíbne se Drbal.

Rosice dostaly v osmnácti utkáních jen dvanáct branek. „Co vymyslet? To je těžká otázka, obrana Rosic je kvalitní. Musíme se tam dostávat po kraji a zkoušet centrované míče. Když dáme rychlý gól, můžeme je zaskočit,“ plánuje Čermák.

Osmým Tasovicím letos svědčí víc utkání venku, kde nasbíraly čtrnáct bodů oproti domácím devíti. „Je to spíš o losu, doma jsme měli silnější soupeře. Ale soutěž je tak vyrovnaná, že i venku může vyhrát kdokoliv,“ tvrdí Čermák.

V Rosicích o letošní bilanci Sokola vědí. „Je to varování, ale máme doma dostatečnou sílu na to, abychom utkání zvládli. Je to derby, chceme si nechat tři body doma,“ burcuje Drbal.