Třetí zápas do konce sezóny čeká tasovické fotbalisty v sobotu s Napajedly. A divizní Tasovice mají jasno. „Za každou cenu musíme vyhrát. Je to asi nejdůležitější zápas podzimu, od kterého se musíme odrazit k posledním dvěma domácím zápasům," sdělil s odhodláním tasovický Zdeněk Sivera.

Táhnoucí se tasovická smůla snad již tento tým opustí a bude si moci vylepšit příčky tabulky. Noční můrou týmu jsou stále mnohá zranění. Při posledním zápase na domácím hřišti se ztráta hráčů zvýšila s Paulovou červenou kartou a roztrženým obočím Dítěte. „Těžší to bude určitě i v tom, že mimo hru jsou zranění Krátký, Helebrant a vykartovaný Paul," nadhodil Zdeněk Mička.

„Chybí nám hráči, kteří patří do základní sestavy, to si myslím, že poznamenává naše výsledky. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Jsou tu další hráči, kteří mají šanci a měli by jí využít," vysvětlil současný stav hráč Mirek Paul.

Ten obdržel při posledním zápase červenou kartu, a tak v utkání s Napajedly nenastoupí. Paul obdržel žlutou kartu dvakrát za sebou zbytečně. Této chyby si je vědom, ale svoji nepřítomnost spoluhráčům bohužel nenahradí.

S koncem sezony Tasovice potřebují každý bod, a proto jsou tři poslední zápasy hodně důležité. Trenér míní, že se budou důsledně věnovat taktice a snažit se poskládat nejlepší sestavu dle možností týmu. „Pro nás jsou teď tři důležité zápasy. Dva hrajeme s mužstvy, která jsou pod námi. Jedeme do Napajedel, poté hrajeme se Starou Říší a končíme podzimní část doma s Bystřicí," popsal trenér Tasovic Milan Kalaš.

V zápase s Brnem přišly Tasovice o jednoho ze stoperů a v běžném týdenním tréninku se zranil další. Tasovice tak musely složit dvojici stoperů improvizovaně. Ti již nastoupili v utkání s Rajhradem, které však nedopadlo dle představ tohoto oddílu. „Zbytečně jsme prohráli utkání v Brodě i další zápas s Vyškovem, kdy jsme ztratili, místo toho, abychom nějaké body získali. A mohli jsme do dalšího zápasu jít s lepším pocitem a klidem. Místo toho jdeme zase s tím, že jsme pod hrozbou nože," řekl kouč.

Pokud Tasovice získají z posledních tří zápasů sedm bodů, mají na jaře šanci si polepšit. Pokud však body neuhrají, bude pro ně jarní sezóna nesmírně těžká. „Teď nás čekají tři soupeři, co jsou v tabulce dole, jestli už s nimi neuděláme body, tak je to s námi hodně špatné," uzavřel Mička.

„My prostě musíme bodovat a v té situaci, v jaké jsme, se z toho prostě musíme vyhrabat. I když jsme poslední zápas prohráli, stále máme před sebou tři zápasy a nějakým způsobem je třeba tu smůlu zlomit," popsal Paul.

Tým má jasno. Buď uspěje, nebo musí přijít výrazné změny v zimě. „Divize se hraje dva poločasy, ne jeden. Nemůžeme do domácího zápasu nastoupit s tím, že jeden čas tady promrháme a pak se něco snažíme zvrátit, to je nesmysl," zakončil Kalaš.

K Napajedlům odjíždí Tasovice tuto sobotu, utkání začíná ve 14.00 hodin.

ROMANA ČERNÁ