„Po dlouhých letech je to pro nás nejhorší umístění. Získali jsme 36 bodů, loni jsme měli 39 a skončili jsme na páté příčce. Rezerva Tasovic a Slovan Brno rozdávali body ostatním a střed tabulky byl vyrovnaný," hodnotil předseda klubu Dušan Spousta.

Před sezonou nahradil Karla Drábka na pozici hlavního trenéra Michal Bitala. Z hlediska umístění přišlo zhoršení. „Kádr je několik let stabilní a vždy ho doplňujeme o mladé kluky. Nevidím rozdíl ve výkonnosti, ale v rozdělení sil v soutěži," řekl Spousta.

ZAČÍNAJÍCÍ TRENÉR

Kouč Bitala má důvěru. „Je to náš odchovanec, který si ve Znojmě zahrál i třetí ligu. Má fotbalové zkušenosti a teď nabírá i funkcionářské," hlásil muž, jenž je zároveň vedoucí týmu.

Dobšice byly sedmý nejhorší tým soutěže v obdržených gólech – dostaly 53 branek. „I kouč Hajský z postupujícího Tišnova nám říkal, že hrajeme moc otevřeně. Občas zapomínáme na obranu," věděl Spousta.

Mužstvo na podzim táhl zkušený záložník Petr Šuba, který si zahrál v brněnském dresu v roce 1995 Intertoto Cup. Šest kol před koncem soutěže se pak zranil při prohrané přestřelce 4:7 s Tišnovem. Zastoupili ho jiní.

Shodně devět branek vsítili Roman Syrový, Milan Čermák a stoper i kapitán Jiří Záruba. „Záruba je naše opora. Sedm gólů vstřelil ze standardky hlavou," dodal.

Kádr v příští sezoně doplní dva bývalí dorostenci 
z 1. SC Znojma a odchovanci Dobšic.