Soutěž opouští tři celky a Znojmo je tím nejlepším z nich. Právě Kroměříž je nyní na posledním nesestupovém místě a může si v tabulce ještě polepšit. „Kroměříž hraje ještě jeden zápas, takže jsme záchranu neměli v našich rukách. Teď už je to ale jasné, že sestupujeme,“ sdělil trenér týmu Miroslav Paul.

Ten mužstvo přebral po organizačních změnách v klubu v průběhu sezony. Dorostenci sestoupili hlavně kvůli nepovedenému jaru. „Na jaře jsme vyhráli jen jedno utkání. Na začátku se nám zranil Vojta Švarc a také za nás stabilně nechytal brankář Jiří Koukal, který vypomáhal v A týmu,“ přiblížil Paul.

Starší dorost tak příští sezonu bude hrát Moravskoslezskou divizi starších žáků. „Nebudeme se za nic schovávat, chceme se hned vrátit zpět,“ řekl odhodlaně Paul. Znojemský tým tak má jasný cíl do příští sezony.

1.SC Znojmo FK - SK Hanácká Slavia Kroměříž 0:0 (0:0)
ŽK: Stratil Radek, Sedláček Daniel (oba Kroměříž). Rozhodčí: Vostrejž Ivan, Laštůvka Dušan, Horký Marek. Diváků: 60.
Znojmo: Koukal Jiří – Pacula Patrik, Sivera Tomáš (76. Vojtěch Švarc), Daniel Jan, Moravec Milan (K), Křivánek Petr, Vašina Jiří, Martínek Patrik, Pohanka Radim, Herman Šimon, Kaššai Robert.
Kroměříž: Stratil Radek – Štěpják Adam ( 56. Berčík Ondřej), Vasiljev Edvard (86. Dočkal Pavel), Vyhlíd Šimon, Moravec David, Oračko Erik (64. Sigmund Jiří), Fekar Hugo (78. Pospíšil Ondřej), Majkrič Karel, Mlčoch Erich, Dvořák Adam (K), Sedláček Daniel.

Michal Ordoš
Chyběl mi tlak na vítězství, říká útočník Ordoš po přestupu z Rakouska do Znojma