1.A třída

1. kolo

Bořitov Miroslav 1:1(1:0)

Branky:Bezděk Pešek.

V Bořitově se z gólu radovali jako první domácí, Miroslavští ale ve druhé půlce odpověděli vyrovnávací brankou. „Ve výsledku je remíza spravedlivé vyjádření sil na hřišti. V druhém poločasu jsme místy měli velkou převahu, ale vytěžili jsme z toho jen vyrovnávací gól. Při troše štěstí jsme si mohli odvézt i tři body," konstatoval miroslavský trenér Rudolf Čejka.

Příští utkání: Miroslav Zbýšov

Tasovice B Hrušovany nad Jevišovkou 1:3(0:1)

Branky:Čop Gábor 2, Iran.

Derby mezi nováčkem a týmem s ambicemi na postup se odehrálo v Tasovicích. Tasovické béčko postoupilo letos do 1.A třídy a na hrušovanský tým nestačilo.

„První poločas byl celkem vyrovnaný, ve druhé půlce měly Hrušovany převahu a během dvou minut nám daly dva góly. Tím bylo po zápase," přiznal tasovický trenér Milan Kaláš. Podobného názoru byl i jeho kolega na druhé straně. „Vyhráli jsme zaslouženě. První půlku jsme měli mírný tlak a ve druhém poločase jsme dominovali," dodal hrušovanský kouč Robert Koch.

Příští utkání:Šlapanice Hrušovany nad Jevišovkou

Sn Brno Jevišovice 1:1(0:0)

Branky:Havel Kráčman.

Bod za remízu si připsali jevišovičtí fotbalisté. „První poločas byl z obou stran nepřesný. Žádné velké šance se nevyskytly. Po změně stran začali naši hráči hrát daleko lepší fotbal, měli jsme víc příležitostí, přesto jsme po našich hrubých chybách dostali první gól. Zatlačili jsme soupeře na jeho půlku a vytvořili si několik šancí ze standardních situací. Vyrovnávací branku dal nakonec Kráčman po individuální akci. Ještě v poslední vteřině zápasu měl obrovskou možnost skórovat Stuchlík, ale nedal. Remízu si určitě zasloužila obě mužstva," zhodnotil jevišovický lodivod Zdeněk Macháček.

Příští utkání:Tasovice B Jevišovice

Kunštát Dobšice 2:0(1:0)

Branky:Crhák, Preč.

Oslabené Dobšice nestačily na nováčka 1.A třídy. V Kunštátě nevstřelily žádnou branku, a tak si na první gól sezony musí počkat až na domácí hřiště.

„Do zápasu jsme nastoupili bez pěti hráčů základního kádru, kteří jsou buď na dovolené, anebo jsou zranění. Tím se nám rozpadla celá obrana. Mužstvo jsme doplnili o loňské a letošní dorostence. Mladí hráli dobře, ale chybí jim zkušenost a větší důraz. Zápas se nám nepovedl hlavně v prvním poločase, ve druhém jsme už byli lepší. Domácí ale podržel brankář. Soupeř vyhrál zaslouženě," popsal dobšický trenér Karel Drábek.

Příští utkání:Dobšice Líšeň B

1. B třída

1. kolo

Horní Kounice Šatov 2:2(0:2)

Branky:Svoboda, Vlašín Křišťál, Mach.

Horní Kounice prohrávaly na svém hřišti už o dvě branky, ale dokázaly vyrovnat a oba týmy si taky odnesly po jednom bodu.

„Soupeř hrál jednodušší fotbal, nakopával míče a my jsme trochu zaspali, když jsme dostali ze dvou brejků rychlé góly. Ve druhé části se Šatov zatáhl, využili jsme toho a během jedné minuty vyrovnali. Remíza byla spravedlivá," sdělil trenér Horních Kounic Jiří Kotlán.

Ve stejnému duchu zhodnotil duel celků ze Znojemska i trenér Šatova. „Byl to vyrovnaný zápas. Dva nula jsme vedli, ale domácí ke konci přitlačili a vyrovnali. Remíza odpovídá průběhu zápasu," poznamenal Rostislav Halkoci.

Příští utkání:Horní Kounice Pohořelice, Šatov Blížkovice

Únanov Zastávka 3:4(3:3)

Branky:Čapoun 2, Dočekal Ištok, Kadlčík, Stromecký, Vacek.

Sedm gólů viděli na úvod nového ročníku 1.B třídy v Únanově. Domácí v utkání vedli o dvě branky, ale nakonec si všechny body odvezli fotbalisté Zastávky. „Utkání mělo výbornou úroveň. Muselo se líbit divákům, protože padlo hodně branek. My jsme vedli 3:1, ale nedařilo se nám střelecky. Soupeř využil našich chyb a nakonec vyhrál," přiblížil kouč únanovských fotbalistů František Stehlík.

Příští utkání:Žebětín Únanov

MS Brno Blížkovice 0:1(0:1)

Branka:Pikolon.

Blížkovice zvládly premiéru v krajské soutěži. Tým, který je sestaven pouze z hráčů z Blížkovic, podpořil v Brně i autobus vlastních fanoušků.

„Měli jsme od začátku převahu a ve 22. minutě jsme vstřelili gól. Potom se ale hra vyrovnala a domácí nás ve druhé půlce tlačili. Gól z toho vytěžit nedokázali, naopak my jsme dvakrát zahrozili," sdělil předseda blížkovických fotbalistů Miroslav Fouček.

Los soutěže přisoudil Blížkovickým první dva zápasy venku.

„Doma budeme hrát až ve třetím kole. Zrovna je u nás posvícení," doplnil Fouček. Blížkovičtí fotbalisté by tak mohli dát ještě sladší příchuť posvícenským koláčům.

Příští utkání:Šatov Blížkovice