Znojemští fotbalisté vstoupili do utkání velice aktivně. Už v šestnácté minutě pronikl do vápna soupeře domácí kapitán Samek, který byl brněnským brankářem zastaven až za cenu faulu. Domácí tak brzy měli výhodu pokutového kopu, který však Kalina napálil pouze do tyče. O jedenáct minut později se znovu v uších hostujícího brankáře rozezněla konstrukce jeho branky. Křišťál pronikl do šestnáctky, ale jeho střela skončila pouze na břevně.

Inzert Expres se radoval až v jednatřicáté minutě. To se po krásné kombinační akci prosadil Samek. V zápětí ale domácím zkazil radost praporek pomezního rozhodčího.

Znojemští fotbalisté se ale přeci jenom dočkali. Černý z levé strany vyslal Samka, který své sólo zakončil první brankou utkání.

„Zápas jsme mohli rozhodnout už v prvním poločase, ale nedali jsem jak penaltu, tak ani další vyložené šance,“ řekl po první půlce asistent trenéra Inzertu Expres Znojmo Milan Samek.

Do druhé půlky vstoupili lépe hosté, kteří hned zkraje druhé části začali nepříjemně zaměstnávat Minaříka. Ten ale potvrdil své brankářské kvality a svůj tým podržel. Pak se ale domácí probudili a jmenovitě Křišťál se dostal dvakrát do situace, které by se měly proměňovat. Ocitl se totiž tváří v tvář hostujícímu brankáři.

Druhé branky se dočkali znojemští fanoušci až v třiaosmdesáté minutě, kdy centr Černého hlavou usměrnil za záda brněnského gólmana Kubále.

O pět minut později rozhodčí podruhé ukázal na značku pokutového kopu a znovu ve prospěch znojemských fotbalistů. To byl ve vápně nedovoleně zastaven aktivní Křišťál. K míči se postavil Samek a nemýlil se.

Znojmo mělo do konce utkání ještě dvě slibné šance, ale ty fotbalisté nevyužili.

„Konečně jsme zvítězili, už jsme to potřebovali. Na začátku druhého poločasu při nás stálo trochu štěstí a i to nám pomohlo. V našem závěrečném tempu jsme dohráli utkání ve velkém stylu,“ uzavřel Samek.