Oproti poslednímu ročníku se oba týmy nachází v rozdílných pozicích. Domácí, kteří sází na vlastní odchovance, chtějí hrát do desátého místa. Posílení hosté mají ty nejvyšší cíle.

I úvodní kolo hodně napovědělo. Loňský nováček z Moravského Krumlova neuspěl v Hruškách, když prohrohrál 2:3. Především defenzíva byla prostupná.

„Obrana byla špatná. Musíme zlepšit hru do těla,“ hledá nápravu kouč Krumlovanů Karel Pelikán.

Zato Kyjov je pasován na favorita v boji o postup do divize. Proti Mokré to potvrdil výhrou 9:2. „Morká nebyla soupeřem pro nás. Teď nás čeká Moravský Krumlov, což bude o hodně těžší soupeř,“ ví kyjovský trenér Vratislav Chaloupka.

Domácí nastoupí oproti prvnímu duelu beze změn. Premiéru v kyjovském dresu by měl mít obránce Orlovský. Ten první zápas sezony vynechal kvůli rodinné dovolené.

„Po posílení je Kyjov aspirantem na postup číslo 1. Bude to těžký soupeř, který má vynikající tým. Co post, to kvalitní hráč. My musíme dobře bránit a bojovat,“ poodhalil zbraně domácích Pelikán.

Hosté by chtěli navázat na úvodní bodové žně. „Budeme se muset vypořádat s agresívní hrou domácích. Doufám, že se jí nepřizpůsobí rozhodčí. Nechceme vyjít bodově naprázdno. Chceme bodovat, abychom diváky přitáhli na derby se Šardicemi,“ nastínil kyjovské plány Chaloupka.

V Moravském Krumlově očekávají na soupeře, s nímž minulém ročníku vytěžili čtyři body, slušnou návštěvu. „Hrajeme první zápas doma. Myslím si, že přijde alespoň tři sta diváků,“ věří domácí lodivod.

Na Moravský Krumlov nemá dobré vzpomínky kyjovský kouč. „Když jsme tady hráli na jaře s Veselím, tak byli diváci nepříjemní. Zápas se musel dokonce na čtvrthodiny přerušit a čtyři domácí příznivci byli vyvedeni. Házeli na našeho gólmana kamínky a byli vulgární,“ vzpomíná bývalý trenér FC Veselí Vratislav Chaloupka.

Nedělní zápas začíná v Moravském Krumlově v 16.30.

FC Moravský Krumlov – 1. FC KYJOV
Jak asi nastoupí:

Moravský Krumlov: Hradec – Laml, J. Procházka, Hlučil, Horák – Caha, Vybíral, Konrád, Anders – R. Procházka, Vošmera.
Kyjov: Nedvědický – Orlovský, Schmeister, P. Chaloupka, Žaroský – Půček (Přikryl), Holeček, Velecký, Bužek – Ondráš, Dobeš.
Rozhodčí : Adámková – Kunický, Hrůza.

Vzájemné zápasy v poslední době:
Sezona 2006/07: Moravský Krumlov – Kyjov 2:0, 1:1.

Postavení v tabulce:
1. Kyjov 9:2 3b.
10. Moravský Krumlov 2:3 0b.