Fotbalisté 1. SC Znojmo pokračují ve spanilé jarní jízdě. I když byl souboj s Lipovou těžší, než se mohlo domácím fanouškům zdát, tři body zůstaly doma.

Trenér Michal Sobota musel před nedělním zápasem řešit hned dva otazníky. Jaroš kvůli zranění vůbec nenastoupil a o Pavelkovi se ještě v sobotu dopoledne nevědělo, zda bude hrát. Nakonec to byl on, kdo otevřel skóre utkání. Ve čtyřiatřicáté minutě se protáhl kolem domácího obránce a ranou pod břevno nedal gólmanovi Lipové nejmenší šanci.

V šedesáté minutě ale jeho výkon ztratil na svém lesku. To když po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch. Hosté sice v šedesáté minutě dokázali srovnat, ale poslední čtvrthodinku mělo Znojmo drtivou převahu. V pětaosmdesáté minutě se prosadil svým důrazem Mička a těšně před závěrečným hvizdem se poprvé před domácími fanoušky prosadil Belej.

„Určitě jsem rád, že jsem se trefil, ale dnešní výhra nepadá na triko střelců. Ukázali jsme skvělou týmovou práci,“ pochválil celý mančaft střelec poslední branky Michal Belej.

I v deseti dokázalo Znojmo v závěru zápasu zvýšit aktivitu a vstřelit dvě branky. Obdivuhodný byl i tah domácího kouče. „Riskli jsme to. Vsadili jsme všechno na jednu kartu, když jsme do hry poslali druhého útočníka Nenada Pleše. Ale vyšlo to,“ uzavřel spokojenější trenér. Znojmo je tak stále na druhém místě s náskokem pěti bodů. Zato na čelo ztrácí už jen čtyři.

Související odkazy:
Stránky klubu 1. sc Znojmo