Ve svém druhém přípravném zápase už 1. SC Znojmo slavilo úspěch. To když si hubeným vítězstvím dokázalo poradit s Třebíčí, kterou porazilo 1:0. Vstup do zimního turnaje v Líšni tak Znojmu vyšel.

Na umělém trávníku v Líšni se uvedli znojemští fotbalisté skvěle. Už v páté minutě se mohlo na straně Znojma měnit skóre. Hlavička slovenského špílmachra Minarecha ale soupeře pouze vystrašila.

I další vývoj hry probíhal v podobném gardu. Mnoho nevyužitých šancí třetiligových fotbalistů, ale žádná oslava gólu.

Až v šestadvacáté minutě se svěřenci Michala Soboty radovali. Po ose Veselý, Lacko, Jaroš poslal posledně jmenovaný střílený centr do šestnáctky soupeře. Ten dokázal třebíčský gólman pouze ztlumit a nabídl tak gólovou příležitost Minarechovi, který se nemýlil.

Třebíč zahrozila pouze ze standardní situace, kdy nebezpečně hlavičkoval Durda, ale jeho pokus přišel vniveč. I nadále diktoval tempo utkání znojemský celek. Ve třiatřicáté minutě nebezpečně hlavičkoval Pavelka, ale ani jeho pokus netrefil cíl. V cestě mu stálo břevno.

Do druhého poločasu se sestava, jak už to bývá v přípravných zápasech, dost obměnila. Do hry se dostali i dorostenci Lukáš s Malevem.
Zejména první jmenovaný byl na kraji hodně vidět a připravoval pro útočné duo Konedarev – Minarech ukázkové centry. Svůj výkon pak korunoval po přihrávce Lacka nádhernou střelou z hranice šestnáctky.

„Lukáš byl velice aktivní. Zkoušíme dorostence a ujišťujeme se, že se i v budoucnu budeme moci opřít o naše odchovance,“ pochválil krajního záložníka trenér Znojma Michal Sobota.

Závěr utkání byl divácky velmi atraktivní. Třebíč se snažila o vyrovnání a naproti tomu chtělo Znojmo zvýšit svůj náskok. Ani jednomu z týmů se to však nepodařilo, a tak Znojmo zvítězilo nejtěsnějším možným rozdílem.

„Základní sestava z podzimu výrazné změny neprožívá. Důležité je, že měsíční pauza není na herním projevu týmu vůbec znát,“ zhodnotil výkon znojemských fotbalistů vedoucí mužstva Jiří Podzemský.

Trenér Sobota se ale zatím stále soustředí spíše na nabírání fyzické síly než na herní projev svých svěřenců. „Kdybychom proměnili šance, bylo to asi něčem jiném. V utkání se střídá více hráčů, takže ani není možné soustředit se na herní projev. Tato fáze přijde až začátkem února, kdy určíme hráče pro áčko,“ předeslal znojemský kouč.

Program zimního turnaje

26. 1. 1. SC Znojmo – Cukrovar Hrušovany
2. 2. 1. FC Brno – 1. SC Znojmo
9. 2. 1. SC Znojmo – FC Dosta – Bystrc
23. 2. SK Líšeň – 1. SC Znojmo
1. 3. 1. SC Znojmo – Framoz Rousínov