Jejich dosavadní výsledky se příliš pozitivně hodnotit nemohou, teď se zkusí herně chytit při vzájemném střetnutí.

Zápasový program desátého kola Moravskoslezské fotbalové divize přichystal několik zajímavých duelů. Jeden z nich není přímým měřením sil týmů ze špičky tabulky, ale i tak může konečné podzimní účtování jeho aktérů výrazně ovlivnit. Souboj prozatím neúspěšných družstev posledních domácích z Hrušovan nad Jevišovkou a průběžně desátých hostů z Vyškova může té či té straně pomoci k otočení momentální situace.

Nedávná historie obou celků je velmi podobná. Vše se točí kolem nemalé obměny kádru. „Hodnocení sezony je u nás hodně špatné. Je to tím, že musíme budovat úplně nový tým, protože ze starého základu zbyli jen dva hráči. Je to ale otázka času, až se adaptují, a pomalu už se to zlepšuje,“ popsal trenér Hrušovan Tibor Duda.

Teoretická výhoda domácích by mohla být v tom, že soupeře dobře znají. Zvlášť kouč Duda má informace získané z vlastní zkušenosti a vnímá potenciál soupeře. „Vím o nich moc. A to jak přímo o trenérovi Pavlu Svobodovi, protože jsem ho kdysi sám trénoval, tak i o hráčích. Jsou kvalitním mužstvem a posílili, potřebují se jen rozehrát,“ vysvětlil. Hosté jsou na tom o něco hůře. „Přímo na hřišti jsem je neviděl, ale zjišťoval jsem různé okolnosti. Jsou na tom tak trochu jako my. Mají spoustu nových jmen a potřebují čas,“ přiznal vyškovský lodivod Pavel Svoboda.

A jaký průběh střetnutí diváci v neděli na hrušovanském hřišti od půl čtvrté uvidí? Podle výpovědí protivníků by měla převažovat ofenziva na obou stranách. „Už v pondělí jsem říkal klukům, že do Hrušovan pojedeme vyhrát. Takže sice zajištěná obrana, ale důraz na útok,“ vyhlásil Svoboda. Domácí ale rozhodně také nevsadí na obranu.

„Hrajeme doma, takže to nemůžu zabetonovat, ale hrát dopředu. Důležité je udělat maximum pro kvalitní výkon, a když bude štěstí, proč by z toho nebyly tři body,“ uzavřel Duda.