Třetí kolo Moravskoslezské fotbalové ligy přineslo do Husových sadů velké lákadlo. Přijela rezerva jihlavského A-týmu v základní sestavě se znojemským odchovancem a vicemistrem světa fotbalistů do dvaceti let Tomášem Cihlářem.
Ani on ale nezastavil fotbalovou mašinérii zvanou 1. SC. Znojmo si připsalo další tři body díky vítězství 3:0, což znamenalo posun na třetí místo tabulky.
Od první minuty bylo vidět, že domácí chtějí potvrdit vydřené body z Lipové. Už v páté minutě se ujali vedení, když Zich dlouhým pasem našel Lacka. Ten si poradil nejen s těžkým balónem a obráncem hostů, ale i s brankářem Jihlavy Štěpanovským. Toho prostřelil a poslal Znojmo do vedení.
„Dali jsme rychlou branku, což nás uklidnilo. Ačkoli náš výkon v první půlce nebyl ideální, branka to byla nesmírně důležitá,“ zhodnotil první půlku znojemský kouč Michal Sobota.
V prvním poločase bylo Znojmo jasně lepší a dokazovalo to na zeleném pažitu každou chvíli. Pár minut po úvodní brance mohl zvyšovat Pavelka. Jeho únik však stačili obránci Jihlavyv pokutovém území zastavit.
Do druhého poločasu poslala Jihlava dva čerstvé hráče, kteří měli za úkol oživit hru. Opak byl pravdou. Nový hráč na hřišti Hříbek po devíti minutách zastavil znojemského záložníka Jaroše ve svém vápně způsobem, který nedovolují pravidla fotbalu. Rozhodčí Kneisl tak byl nucen ukázat na značku pokutového kopu. I když Minarechovi Štěpanovský směr penalty vystihl, nechytil ji a 1. SC se ujalo dvoubrankového vedení.
Od té chvíle se hrál dost nervózní fotbal, kterému vévodily spíše ostré zákroky než pohledný fotbal.
To ale změnila dvojice Pavelka – Kováč. Razítko na výhru dal právě Kováč, který dostal zprava centr od Pavelky, a stanovil tak konečný výsledek utkání. Na lavičce domácích tak vypukly oslavy.
„Byl to krásný gól, taková ukázková akce. Může se hrát špatně, ale lidi půjdou z fotbalu a o takovéto akci si budou povídat. V druhé půlce jsme konečně začali hrát ten fotbal, který hrát chceme,“ řekl spokojený znojemský trenér.
V závěru měl ještě dvě slibné šance Kováč, ale na jihlavského gólmana už nevyzrál. V neděli se Znojmo představí opět doma. Bude hostit Slavii Kroměříž. Ještě dnes ale svěřenci trenéra Soboty sehrají další pohárové utkání v Líšni. Kdyby i zde znojemští fotbalisté uspěli, zřejmě by ve třetím kole Poháru doma přivítali pražskou Slavii.
„Určitě chceme v Líšni uspět, ale víme, že to žádný lehký soupeř nebude. Vede divizi bez ztráty bodu. Postoupit ale chceme. Slavia je sama o sobě velké lákadlo,“ vyzdvihnul důležitost pohárového utkání Sobota.

SOUVISEJÍCÍ ODKAZ:

Webové stránky 1. SC Znojmo