Pohár Českomoravského fotbalového svazu je nalosován. Znojmo se potká v prvním kole s divizním celkem Rájcem–Jestřebí. Hrušovany zase přivítají brněnskou Bystrc, která letos spadla z druhé ligy a visí okolo ní mnoho otazníků.

Ačkoli 1. SC Znojmo má sehrát první utkání nadcházející sezony až v srpnu, už devětadvacátého července prověří mančaft Michala Soboty Rájec.

Ten v uplynulé sezoně skončil v divizi D na pátém místě.

„Myslím si, že postup přes Rájec–Jestřebí by neměl být velkým problémem pro náš tým. Přeci jenom jsme herně o třídu výš,“ zhodnotil majitel klubu Ota Kohoutek.

Kdyby Znojmo přes divizního soupeře opravdu přešlo, čekal by ho někdo z trojice Bohunice, Vyškov či Líšeň. Potom by se 1. SC do cesty postavila pražská Slavia.

„Loni jsme mohli mít doma Spartu. Uteklo nám to až v poslední minutě, kdy jsme od Bystrce dostali branku. Je to pro nás obrovská motivace přivítat Slavii, ale prioritou určitě zůstává Moravskoslezská fotbalová liga,“ vysvětlil Kohoutek.

Cukrovar Hrušovany nad Jevišovkou ukončil sezonu na sedmé příčce a jeho fotbalový um prověří FC Dosta Bystrc – Kníničky.

Ta v letošní sezoně sestoupila z druhé ligy a okolo jejího sestupu se vedou vášnivé diskuze.

„My jsme si v lose nemohli moc vybírat. Vždycky jsme dostali někoho ze třetí ligy. Myslím, že je jedno, jestli to bude teď Bystrc, nebo by to bylo třeba Znojmo,“ řekl předseda klubu Pavel Makrovský.

Ten zároveň hledá cestu k postupu právě v neúspěchu brněnského klubu v uplynulé sezoně.

„Bystrc spadla a změny tam určitě budou. Vedou se spekulace o tom, za jakých podmínek šla dolů, takže kdoví, jak to tam dopadne,“ přemýšlel.

Kdo se nejvíce těší na tohoto soupeře, bude zřejmě trenér Tibor Duda. „Pro něj to bude stoprocentně atraktivní soupeř, poněvadž tam půl roku předtím působil. Nyní je na dovolené. Posílal jsem mu textovku s tím, koho v prvním kole máme, tak jsem sám zvědavý, co napíše,“ pousmál se Makrovský.