Start nového ročníku Moravskoslezské fotbalové ligy je na spadnutí. Třicetidílný seriál startuje již tento víkend a Znojmo se domácím fanouškům představí proti Mutěnicím.

Lehký soupeř to rozhodně není, ale fotbalisté 1. SC mají nebývalou formu. Za celou letní přípravu Znojmo neprohrálo. A to se utkalo například i s Bystrcí, která ještě loni hrála druhou ligu.

Teď mají Sobotovi svěřenci za sebou poslední přátelské utkání. Na domácí půdě s divizní Třebíčí vyhráli 3:0 a o tom, že fotbal hrát umí, nenechali nikoho zapochybovat.

Famózní nástup do utkání zaznamenal slovenský útočník Matúš Minarech. Jeho centr skončil u zadní tyčky třebíčské branky.

Do té doby nebyl soupeř na hřišti takřka vidět. Lehce se zmátořil a dvakrát zahrozil až po obdržené brance. Jenže to byly pouze střely z dvaceti metrů, které znojemského brankáře Hrubého nemohly ohrozit.

Další gólová akce začala u předstopera Pavelky. Ten vybojoval v hloubi vlastní půlky balón, zatáhl ho na soupeřovu polovinu a přihrál Lackovi. Ten naservíroval míč agilnímu Kováčovi a ten dokázal hlavou najít skulinku mezi tyčí a gólmanem Beerem.

V druhém poločase dávalo o sobě vědět hlavně útočné duo Lacko – Konedarev.

Kopací technika


Druhý jmenovaný svým nebezpečným průnikem v závěru utkání připravil standardní situaci pro svého spoluhráče Yonova.

O tom, že Bulhar Yonov má skvělou kopací techniku, všichni fanoušci ví. Ale to, co předvedl v utkání s Třebíčí, bylo nevídané.

Postavil si míč na místo prohřešku, rozběhl se a míč poslal doslova a dopísmene do šibenice branky hostí.

V neděli Mutěnice


V neděli nastoupí Znojmo v prvním mistrovském utkání proti Mutěnicím. O sestavě na toto utkání už má trenér Sobota celkem jasno. „Sestavu už mám v hlavě trošku déle. Situace se nám zkomplikovala zraněním Podzemského, takže ji musíme trošku přebudovávat,“ přiznal trenér Znojma Michal Sobota.

Loňskou sezonu Znojmo marně v týmu hledalo vůdčí typ, který by celý mančaft strhl svým výkonem. Jak se zdá, asi ho pro letošní sezonu 1. SC má.

„O Yonovovi víme, že je to kvalitní hráč. On sám si to srovnal v hlavě a uznal, že musí po tom zranění více zabrat. A nyní opravdu předvádí, co v něm vlastně je,“ popsal znojemský kouč.